• Guapa

    Problem med ergobaby 360

    Jag har precis samma problem fast med en Manduca. Tror den fungerar ungefär som en ergobaby. Jag får mycket mer ont i ryggen av den än av min gamla babybjörn one :(. Tycker det är svårt med inställningarna. Har kollat otaliga filmer på youtube men samtliga knäpper bandet i nacken sist och då går det inte att få ner den över ryggen sen.

    Jag ska prova förlänga axelbanden istället och försöka få in bebis från sidan, men det känns lite läskigt.

    Ett annat problem med manducan är att bebis trycks väldigt nära kroppen vilket har resulterat i en kaskadspya ett antal gånger. Hände aldrig med babybjörnen där bebis inte sitter lika intryckt.

  • Guapa
    Carambolan skrev 2017-09-09 10:57:55 följande:

    Men vad menar du med att det inte går att få ner den över ryggen? Att sätta i barnet från sidan? Jag förstår inte riktigt. Så här gör jag:

    1. Knäpp på selens midjeband, med selen hängande.

    2. Lyft upp bebisen mot mitt bröst, viker upp selen över barnet och trär på axelbanden. Det ena sitter åt som det ska och det andra är för stort.

    3. Jag knäppet bandet i nacken som från start har rätt position och längd. Justerar det aldrig när jag väl hottat rätt läge, bara knäpper eller knäpper upp.

    4. Drar åt det axelbandet så att det också har rätt storlek.

    5. Skumpar till barnet lite om det behövs så att det sitter med knäna högre än rumpan och ryggen i c-kurva.


    Det är steg nr 3 jag inte får till. Når helt enkelt inte bandet i nacken om det är i det läge jag vill ha det.
  • Guapa
    LillaJag06 skrev 2017-09-09 11:58:31 följande:

    Går det inte att dra upp banden innan? Jag har en original och den kan man dra upp bandet innan. Alltså knäppet hamnar högre upp.


    Vet inte om jag förstår riktigt hur du menar. Jag kan knäppa bandet om det är uppdraget till nacken men då når jag inte att justera läget efteråt. Axelbanden hamnar väldigt långt ut på axlarna och jag får taskig hållning och ont i ryggen.
Svar på tråden Problem med ergobaby 360