Inlägg från: Jsv17 |Visa alla inlägg
  • Jsv17

    Stor löjlig konflikt ang barnnamn!

    Vi hade en ganska liknande situation som dock slutade lite bättre. Jag och min bror hade både valt samma tjejnamn, vi kommer också få barn med bara en månad emellan, deras kommer först. Jag har sagt i många år att jag vill ha det namnet (namn från en gammal släkting som vi båda älskade oerhört mycket) men min bror är inte direkt typen som snappar upp sånt. Då visste vi inte vad vi skulle få, de skulle få en flicka... först blev jag lite ställd, men sen fick vi veta att vi skulle få en pojke, och min bror som blivit tveksam så det var "mitt namn" ringde och kollade med mig om de kunde "ta namnet" jag sa givetvis ok, vi kanske aldrig får en tjej, så då såg jag hellre att någon får det namnet och då gärna min brorsdotter. Vi hade iaf en fin diskussion och även om det blivit två flickor, så hade vi kommit överens, vi ville bägge att de inte skulle ha samma namn så som diskussionen gick innan skulle vi båda byta, och ev. Använda det som andra namn ist.

    Tycker det är synd att din bror inte kollade med sin fru, och att ni inte kunde ha en diskussion innan... så tråkigt att det ska behöva bli så där.... Han får faktiskt ta ansvaret för det, han kan ju inte säga ok ena dagen och sen bara ändra sig. Har man sagt något så får man stå för det, och då det var DEM som hade problem med att de har samma namn, så herre Gud då får väl DE byta då! Vem bryr sig om vad man har gått ut med Facebook?! Min kompis bytte namn på sin dotter efter 3 månader då hon helt enkelt kände att namnet inte passade dottern efter ett tag, och det var inga konstigheter med det, att man bytt namn glömmer folk ganska snabbt!

    Jag tror att ni har det ganska bra utan dem om det är så där det ska vara, så synd att det var ni som fick byta bort ert namn!


    Gravid med en liten pojke, 1:a barnet BF 7/12 -17
Svar på tråden Stor löjlig konflikt ang barnnamn!