Inlägg från: Anonym (Mamma till 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma till 2)

    Valfläsket Höjda pensioner

    Jag har förstått att man vill sänka skatten för pensionärerna så här fint ett år innan valet. Det jag undrar över är... Innebär detta att det fortfarande ger samma slant att jobba 40 år lågavlönat som att ligga på sofflocket och knappt jobbat alls?

    Sen undrar jag om ni tror att detta har den effekt sossarna önskar dvs att få tillbaka pensionärerna till sig eftersom dom är en stor väljargrupp?

  • Svar på tråden Valfläsket Höjda pensioner
  • Anonym (Mamma till 2)
    Anonym (123) skrev 2017-09-14 12:00:48 följande:
    Nej, det ger verkligen inte samma. Jobbar man ett helt arbetsliv då har man lön under 40 år som överstiger soc/a-kassa/sjuklön. Dvs man lever ett bättre ekonomiskt liv under 40 år med högre standard. Dessutom så har man möjlighet att spara undan till sin pension, så att man lever bra även då.
    Om man har dålig inkomst kan det mycket väl innebära att man inte har råd att spara. 

    Garantipensionen tror jag är strax under 8000 kr och en som jobbat hela livet kanske har ut några tusen till om lönen varit dålig. Jag skulle vilja se betydligt större skillnad i just såna fall. Den som jobbat många år ska inte hamna under EUs fattigdomsgräns tillsammans med såna som knappt jobbat alls.
  • Anonym (Mamma till 2)
    Anonym (123) skrev 2017-09-14 13:17:50 följande:
    Som sagt, man har haft 40 år på sig att spara till pensionen, vilket man kan även med låg inkomst. Dessutom har de flesta varit 2 st i hushållet. Handlar ju om att ta personligt ansvar för sin ekonomi.

    Tycker att vårt skyddsnät fungerar bra som det är.
    Man ska väl inte behöva förutsätta att man ska vara två i hushållet för att kunna ta sitt "personliga ansvar" för sin ekonomi? Och hela grejen med att spara ihjäl sig och sen ev. trilla av pinn i förtid och aldrig glädjas av dom pengarna känns tämligen absurd. Med tanke på det enorma skattetryck vi har i Sverige så ska man inte behöva spara själv. Tar vi däremot skattetrycket så kan jag gå med på att spara själv. Är ju samma sak som med privata sjukförsäkringar... Man skattar enormt för att få nästintill gratis sjukvård och sen ska man ändå behöva betala egen sjukförsäkring för att vara säker på att få den vård man har rätt till i rätt tid.
Svar på tråden Valfläsket Höjda pensioner