• 1234568

    Ni som ger era barn melatonin

    Seriöst? Melatonin fungerar endast om man bara har brist på melatonin! Vilket är sjukligt ovanligt under 50 års åldern.

    Ett barn med sömnproblem bör undersökas av en läkare! Finns många saker som kan ge sömnproblem. Och då menar jag att man behöver ta blodprover, inte bara att läkaren träffar honom.

    Läkare kommer i olika sorter, men att skriva ut melatonin åt ett barn är helt sanslöst! Då vi vet att det är 50+ som kan ha nytta av det.

    Och utan biverkningar är det inte

    Läs på fass.

    Sluta ge melatonin och ta honom till en riktig läkare. Kolla blodsocker, blodvärden,ths och annat som kan ge sömnproblem.

  • 1234568
    Rock on skrev 2017-09-26 15:16:40 följande:

    Säg inget du inte vet ngt om!!

    Personer med NPF-diagnoser har ibland Melatonin p.g.a sömnproblem.

    Vår son (fyller 17 om 2 veckor) har ADHD & Tourette.

    Han hade Melatonin när han var yngre och det funkade toppen för honom.

    Och ja, det var en RIKTIG läkare som skrev ut Melatonin!

    Hade Circadin innan men det funkade inte alls.


    Mycket märkligt att melatonin skulle fungera, men inte circadin. Det är ju samma sak, bara det att circadin är långverkande, och kan förhindra mpnga uppvak under natten.

    Och nu talar vi ju inte om alla barnen diagnoser. Dom flesta är friska och melatonin kommer inte ge något mer än biverkningarna!
  • 1234568
    Mammamia77 skrev 2017-09-19 12:11:13 följande:

    Jag känner själv att det inte kanske är bra, men vet ej för hör så olika från olika håll.

    Vad kan sömnproblem annars vara som man ska ta prover på?


    Man kan ha problem med sköldkörteln. Be om prov på ths. Man kan ha anemi, be om blodbilden och ferrit. Hormoner kan ställa till det. I princip kan sådana saker ge sömnproblem så man bör kolla både levervärden , njurvärden, tyroxin (ths),blodbilden. Sedan när man vet arr kroppen är ok, då kan man fundera på den psykiska delen, och välja medicinering därefter.

    Men melatonin är inte för små barn/barn eller unga. Däremot kan man testa en liten mängd tex mirtazapin, det fungerar sövande och lugnande ( är i större dos depression medicin). Även små doser av antipsykotisk medicinering fungerar utmärkt för sömn. Sömnighet är en biverkning av dessa mediciner, och det är den man vill åt. Destu mindre dos, dess mer effektivt.
  • 1234568

    För den delen så har melatonin inte den egenskapen att den håller sömnen under natten. Den kan för äldre med melatonin brist hjälpa insomningen. Men håller ingen sömn.

Svar på tråden Ni som ger era barn melatonin