Inlägg från: Anonym (Häpp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Häpp)

    Kan han bestämma att hon måste komma?

    Hon bestämmer helt själv men det är viktigt att du förklarar hur familjerelationer och umgänge skall fungera. Det är samma sak när man flyttar hemifrån, givetvis kan inte föräldrarna tvinga en att komma på söndagsmiddagar eller födelsedagar men man ställer upp ändå för att bibehålla kontakten med familjen.

    Som vuxen 17-åring har man ett ansvar att vårda sina relationer och även om det är tråkigt hos pappan så kanske man förväntar sig att pappan skall komma på födelsedagar, hjälpa till att flytta, stötta en när man behöver hjälp eller till och med tala på ens bröllop. Relationer går båda vägar och både dottern och pappan har ett ansvar att vårda och utveckla relationen.

    Då är det ditt ansvar som mamma att uppfostra din dotter att förstå detta och förklara vikten av att bibehålla en relation till pappan - sen är det dotterns eget beslut hur hon vill göra.

  • Anonym (Häpp)
    sextiotalist skrev 2017-09-20 11:48:25 följande:
    Det bästa är att det finns inget "så ska familjerelationer fungera". Vi har inga söndagsmiddagar och firar inte födelsedagar ihop och ändå har vi en fungerande relation med min barndomsfamilj, på en nivå som vi är bekväma med.
    Inga måsten, utan vi träffas för att vi vill.

    Som svar på TS fråga, självklart inte. Under tonåren så är föräldrar bara ett nödvändigt ont. Många tonåringar umgås inte alls med sina föräldrar, även om de bor under samma tak, andra ungdomar har tät kontakt.
    Jag tycker pappan ska backa i sina krav, kanske fixa umgänget på ett annat sätt, träffa sin dotter på ett sätt som hon trivs med och är bekväm med
    Du har helt rätt, nivån och hur man umgås är olika från fall till fall och alla väljer själva vad som är bra och dåligt.

    Men det är viktigt att dottern förstår sin roll i relationen - det är bådas ansvar att relationen fungerar inte bara Pappans.Om dotter vill ha en bra relation med sin far så måste hon också investera i relationen.
  • Anonym (Häpp)
    Anonym (Inte tvinga!) skrev 2017-09-20 23:04:03 följande:

    Det finns säkert nån lag som säger att man ska tvinga sina barn. Men i mitt tycke ska man aldrig tvinga fram en relation.

    Pappan får helt enkelt ha lite nytänk eller stå tillbaka. Dottern är 17 år och hennes vilja måste väga ytterst tung.

    Jag har en kompis som blev tvingad till sin pappa varannan helg under hela uppväxten. Samma dag som hon blev 18 flyttade hon ifrån mamman som tvingat henne och sa upp all kontakt med pappan. Än idag har de bara setts hastigt en enda gång och hon säger att det inte var något fel på hennes pappa egentligen. Han gjorde inget konstigt eller så men han _tvingade_ (tillsammans med mamman) henne till helgumgänge trots att hon sa nej. Med mamman har hon endast sporadiskt kontakt och hon vill helst inte att numera mormor ska ha inflytande på sina barnbarn.


    Det känns mer som om 18-åringen bröt med båda föräldrarna än att det var Pappan vårdnad som var felet.
  • Anonym (Häpp)
    That girl skrev 2017-09-23 20:53:35 följande:
    Hade dottern inte velat vara hos mamman så hade hon förmodligen inte varit där. Vi vet ingenting om hur relationen till mamman ser ut så ingen idè att spekulera i det.
    Anonym (-) skrev 2017-09-23 21:00:00 följande:
    Vi vet ingenting om flickan och pappans relation så tycker att du är ganska snabb på att uttala dig.


    Vi vet varken hur relationen till mamman ser ut eller till pappan, så vi kan alltså inte utttala oss alls. Konstigt att diskussionen fungerar.
Svar på tråden Kan han bestämma att hon måste komma?