Inlägg från: Anonym (Tulpan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tulpan)

    5-åring svårt med övergångar. Funktionsnedsättning?

    Hej! Tänkte höra hur det gått med ditt barn, trådstartaren? Har hen fått diagnos eller inte?

  • Anonym (Tulpan)
    Tack för ditt svar här och i tråden <3 Betyder mycket att få höra andras stories.
    Känner igen det där med att erbjuda en favoritaktivitet när man kommer in, det kör vi också med. Det är egentligen bara den övergången som är svår för honom, han gråter och säger hej då till 100 som en liten papegoja.
    Vi har väl ända sen han var 1 haft en fot i att han har någon diagnos och en i att han inte har det. I perioder har det varit mycket oro och andra nästan inte alls, eftersom allting går så pass mycket framåt. 
    Det största som varit är ju språket, han sa sitt första ord vid 2,5 typ. Nu har han ett stort ordförråd och kommunikationen funkar bra, men han använder inte språket helt "normalt" känns det som. Säger inte "ja", babblar fraser och ord han kan helt tagna ur sitt sammanhang. Men med blicken på oss, som för att visa att han kan eller för att få uppmärksamhet. 
    Han är ointresserad av det sociala med andra barn, dock väldigt social och kommunikativ med vuxna.
    Aldrig haft utbrott. Glad och nöjd för det mesta. Dock väldigt enformig, vill göra samma sak. Ute, då är det bollar och gungor som gäller just nu. Kanske lite sandkakor. Finns det en boll, då är det boll som ska spelas! Trots att man försöker locka till annat. Så det finns ett visst mått av fixering.
Svar på tråden 5-åring svårt med övergångar. Funktionsnedsättning?