• Mirelle

    Hur mycket behöver man "hjälpa" ett endabarn?

    Jag anser också att ensambarn har rätt till kompisar som ränner hos en och ibland på semester! Även om man känner att man värnar om familjens integritet. Och jag tror inte enbart skola och förskola kompenserar för det. Detta eftersom de som bjuder in med öppen dörr är de som får vänner. Förenklat såklart.

    För mig handlar det om demokrati. Att ens barn är lika mycket människa som man själv.

    Känner man att man inte pallar det, och det gör väl tyvärr inte alla, så tycker jag att man förtjänar ett syskon att växa upp med.

    /ensambarn

  • Mirelle
    Tow2Mater skrev 2017-09-26 16:49:34 följande:

    Skillnaden mellan oss endabarn och er ensambarn kanske.


    Hårklyveri anser jag :) Förklara gärna vad du menar att det finns för en skillnad mellan exv. dig och mig, tack.

    Jag bryr mig inte om semantiska smådetaljer i det här sammanhanget utan väljer att se det praktiska problem som TS verkar se och vilja belysa. Som jag tolkar tråden finns en oro hos TS för att TS barn eventuellt kan hamna i det sociala bakvattnet beroende på hur familjen är.

    Jag tror personligen i princip inte barn mår bra av kombinationen av en stängd dörr och avsaknaden av syskonrelation.

    Vi kan vända på steken. Har man inga syskon, vilket alla inte får, bör man som barn och som fullvärdig medlem i familjen, ha rätt att släppa in vänner. De flesta mår bra av det.

    När man är vuxen finns all tid i världen att välja bort att släppa in vänner om man vill det då. Vi har alla olika behov.

    M
  • Mirelle
    LFF skrev 2017-09-28 11:18:14 följande:

    Vare sig jag eller sambon (barnens pappa) är speciellt sociala på helger men det kommer ändå vara självklart att barnens kompisar kommer att få vara hos oss på helger om så önskas (har tvillingar).

    Jag och sambon är båda endabarn. Jag har haft semestrar i huvudsak ensam med mamma + sambo eller pappa. Somrarna har spenderats med mormor och hennes föräldrar (så länge de levde) och att morfar kom upp på helgerna. Ibland blev det någon vecka eller två då mina kusiner (2 år äldre samt 6 månader yngre) kom upp. Hittade en kompis som bodde typ grannar med oss på andra sidan skogen. På sportlov kunde det hända att en kompis fick följa med till landet.

    Har aldrig saknat att växa upp med syskon. Har haft vänner i skolan där man antingen varit hos kompisen eller kompisen hos mig efter skolan och på helger när det passat. Har alltid kunnat leka på egen hand med en riklig fantasi. Har aldrig varit ett speciellt krävande barn utan klarat mig bra på egen hand. 

    Det har gjort att jag aldrig haft riktigt behovet av att "vara som alla andra" vilket öppnade upp för utfrysning i högstadiet när jag inte ville göra som de populära tjejerna (prova på att röka och dricka alkohol). Jag vet att jag klarar mig bra på egen hand även om det alltid är trevligt med lite sällskap. 


    Nästan exakt så var och är det för mig :)
  • Mirelle
    Mirelle skrev 2017-09-28 11:40:17 följande:

    Nästan exakt så var och är det för mig :)


    ...men jag saknade syskon. Det gjorde jag
Svar på tråden Hur mycket behöver man "hjälpa" ett endabarn?