Inlägg från: asdfgh |Visa alla inlägg
  • asdfgh

    Skolor i Västerås

    Kollegans dotter har gått på Fryx (började precis gymnasiet) och har inte direkt varit imponerad. Det gick väl bra de första 3 åren men sen gick det utför. Sista året var det mycket strul i klassen utan att lärarna gjorde överdrivet mycket för att reda ut det och dottern mådde väldigt dåligt.

    Engelska skolan har jag bara hört positivt om men vi bor i andra änden av stan så har inte stenkoll.

  • asdfgh
    Christina_bokmal skrev 2017-10-01 16:09:38 följande:

    Tråkigt med din kollegas dotter. Var det alltså främst skolrelaterat som gjorde att hon mådde dåligt? Kanske du inte vet iof, låter iaf dåligt att lärarna inte gjorde något åt saken.


    Är det något specifikt positivt du hört om Engelska skolan eller är det mer generellt att den sägs vara bra?


    Det jag hört från kollegan handlade det om lärare som slutade så att de hade mycket självstudier/panikinsatta lärare samt något om ledningen. Tror pensionsinbetalningar eller nått sånt hade missats i typ 10 år eller nått sånt.

    Kollegans barn råkade ut för mobbing inom klassen men lärarna tog inte tag i det samt att en utlösande faktor (enligt kollegan, jag misstänker att inget skulle ha hänt om det varit en väl fungerande klass innan) var att delar av klassen upplevde att kollegans barn blev favoriserat vid ett uppträdande.

    En annan kollega har/har haft barn på engelska skolan och var åtminstone då nöjd men vi har inte jobbat ihop på ett antal år pga omorganisation så vet inte hur det har utvecklat sig.
  • asdfgh
    Christina_bokmal skrev 2017-10-05 19:02:41 följande:

    Asdfgh: Låter inte alls bra med hög omsättning på lärare. De som du kände som var nöjda, du skriver att det var ett par år sedan, pratar vi typ tre år sedan eller ännu mer? Den skolan har väl inte funnits i stan mer än ca fem år?


     


    Än en gång, tråkigt med kollegans dotter. Svårt sia om varför men kan säkert ligga något i att det inte hänt om klassen varit stabil från början.


    Min fd kollegas barn började när skolan var ganska ny, hade funnits i max 1-2 år. Sen gick jag på föräldraledighet och när jag kom tillbaka hade de organiserat om så att vi inte jobbar ihop längre.
Svar på tråden Skolor i Västerås