Inlägg från: Alessia |Visa alla inlägg
  • Alessia

    Omplaceringshund som inte fått någon kärlek

    Har hunden blivit fullständigt undersökt av veterinär? Inte bara det här med uvin utan allt: syn, hörsel, leder, hjärta, lungor, andning (trubbnos) etc. Om inte ska du nog se till att få det gjort. 
    Sedan tar det tid att få en omplacering med en sådan historia bakom sig trygg och tillitsfull. Det får bli de små stegens träning och beröm i mängder. Jag skulle nog börja med rumsrenheten, först se till att den fungerar och behandla hunden som en liten valp, dvs ut efter genast på morgonen och efter måltid och stort beröm då hunden åstadkommer något. Regelbundna tider för rastning och långt fler än vad en rumstränad hund behöver. 
    Likadant med ensamträningen. En halv minut bakom ytterdörren och sedan in igen. Flera gånger varje dag tills hunden fattar att matte kommer tillbaka. Öka tiden successivt - så som man gör med valp.
    Räkna med bakslag ibland och var tålmodig och tappa inte humöret på hundstackaren. Det kan ta många, många månader att få ordning på en hund som fullständigt tappat tilliten till människan. Låt hunden ta kontakten med er och träng er inte på den, men ge en klapp , en smekning och var mjuk i rösten när du talar till den så ska du se att tilliten växer - det gjorde den på den lessna tvååriga omplacering jag en gång tog emot. Det blev en riktig gosehund av honom , men det tog ett år.

Svar på tråden Omplaceringshund som inte fått någon kärlek