• Ellie

    Årets första fall av vinterkräksjukan har registrerats hos Folkhälsomyndigheten

    Hamed skrev 2017-10-12 21:25:49 följande:
    Hej!
    Jag kan tipsa om att dricka varm pepparmintte, t.ex. tepåsarna som säljs på Lidl, utan socker, men extra utspätt med kokande vatten. Det är ju vetenskapligt bevisat att pepparmint har samma effekt som antibiotika utan sidoeffekter alls. D.v.s. kan döda eller neutralisera bakterierna ganska snabbt.
    Lycka till!
    Mm, fast vinterkräksjukan kommer från virus. Givetvis kan man dricka pepparmintte om det känns bättre, eller svälja vitpepparkorn om man tror på det, men bäst är noggrann hygien och lite tur.
  • Ellie
    Jheld skrev 2017-10-13 10:30:38 följande:
    Om det funkar för dig att ge dina barn sockrat vatten (saft och läsk) så är det väl bra. Har dock svårt att förstå att man rekommenderar produkter med tillsatt socker när det finns naturligt söta produkter såsom färskpressad fruktjuice och hemmagjorda smoothies (så man vet vad de innehåller) om nu barnet inte vill dricka vanligt vatten.

    Recept på enkel smoothie:
    1 dl frysta bär (t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär)
    1 banan
    2-3 dl vanilj yoghurt
    2-3 dl mjölk
    Mixa med stavmixer
    Det kan ju kännas lite väl mastigt med en smoothie när man är magsjuk. Då kan det bästa istället vara en enkel isglass eller lite saft. Vatten är ju ok, men kanske inte som enda ersättning. Man behöver få i sig socker (och salt) också. På så vis är vätskeersättning perfekt, men det smakar inget vidare. Vill dina barn dricka juice och smoothie när de är magsjuka är väl det bra, men många mår illa av det.
Svar på tråden Årets första fall av vinterkräksjukan har registrerats hos Folkhälsomyndigheten