Inlägg från: Anonym (under 100) |Visa alla inlägg
  • Anonym (under 100)

    Någon mer extremt överviktig som har ett viktmål till nästa sommar?

    Anonym (Xxxxl) skrev 2017-10-13 23:02:21 följande:

    Hej.
    Hur mycket vill du gå ner o hur har du tänkt göra?
    Motivationen kommer o går men efter att jag nu blivit nekad hjälp från sjukvården så har paniken flyttat in o det är en stark motivation.


    Vaddå nekad hjälp från sjukvården? vad är det du blivit nekad?

    Här är en till i alla fall och jag har lite olika mål. Komma i en flygstol och sitta någorlunda bekvämt. 50 kg ner är väl ett första mål och nästa är under 100 kg. Borde klara 50 kg ner på ett år. 
  • Anonym (under 100)
    Anonym (My) skrev 2017-10-14 01:11:22 följande:
    50 kg på ett år låter tufft! Hur är planen för att ta ett kg per vecka?
    Jag räknar med att gå ner de första 10 kilona första månaden och sedan kanske 6-7 kg andra månaden. Är man smällfet så går det snabbt i början.  

    Jag tänker varva VLCD-pulver med mat och då ta bort mycket av kolhydraterna. Inte helt LCHF men åt det hållet. Jag har märkt att jag mår bra fysiskt av det.

    Så jag inleder troligen med 2 veckors ren VLCD och därefter blir det tillåtet att äta på helgerna under några veckors tid.. Därefter kör jag nog helt med mat, med fortsatt begränsning vad gäller kolhydrater. Kanske att jag kör en vecka då och då med VLCD. 

    Vad gäller motion så går jag till sjukgymnast 2 ggr/vecka för lite anpassad träning. Jag kan inte gå så promenader och löpning går bort tyvärr.
  • Anonym (under 100)
    Anonym (Eva) skrev 2017-10-14 16:50:46 följande:
    Går du enbart på pulver kommer kilorna rasa av dig du tänker bra att äta sedan dietpulver + mat Kroppen mår bäst av det .

    Mitt tips är att äta pulver 1-2 gånger om dagen resten mat efter dina två veckor med enbart pulver jag körde med pulver 1-2 gånger om dagen och mat när jag började för 1,5 år sedan. jag hade sjukligt fetma bmi 44,2 jag gick ner 36 kilo
    Nja, det funkar inte för mig att blanda pulver och mat om dagarna. Jag behöver köra antingen eller, hela dagar med pulver och hela dagar med mat. Annars går jag konstant hungrig och det vill jag inte, ökar risken att falla dit.

    Jag har provat på olika sätt tidigare och vet hur jag funkar. Denna gången ska det dock hålla i sig så att jag till slut lever efter "LCHF-light".

    Att jag ska klara det hela vägen denna gången är för att jag kommer att stå under kontroll och ha stöd så jag inte faller igenom som tidigare. Att äta har tidigare varit min "medicin" och det är det slut med nu förhoppningsvis.
  • Anonym (under 100)
    Anonym (Ella) skrev 2017-10-14 21:03:29 följande:

    Skrev ett inlägg här i tråden innan, men det verkar inte ha kommit med - så jag gör ett nytt försök och säger hej. Vad ni kämpar på. Starkt jobbat! Själv vill jag gå ner i vikt, men känner att min energi inte riktigt finns där. Tampas med en depression som försvårar viktnedgången för jag vill bara ha socker usch.

    Jag har inte vägt mig på länge, men jag har definitivt 50 kg till normalvikt. Vet dock inte om jag vill satsa på att gå ner så mycket. Känns övermäktigt.


    Nejdå, det är det inte. Jag har det dubbla och DET känns lite övermäktigt Jag börjar med 50....
  • Anonym (under 100)
    Anonym (Ella) skrev 2017-10-14 22:57:28 följande:
    Tack för pepp - det behövde jag. Hur finner du kraft och motivation? Har du någon som stöttar dig?
    Nja, privat har jag ingen men jag ska börja i en grupp på överviktsenheten. 
  • Anonym (under 100)

    Tänk så sjuk i huvudet man är....

    Här håller jag på i panik att äta allt gott som jag inte får äta sen när programmet börjar. Jag går och lägger mig med magont för att jag proppat mig sådant. Får gå upp och skita på natten minst ett par gånger för att jag blir så kass i magen.

    Tänk så korkad man är!

    Jag kunde lika gärna börjat äta rätt och rent av gå ner ett par kg innan starten, det hade liksom bara gynnat mig själv. men nä då, här ska det svullas minsann, idiot!

  • Anonym (under 100)
    Anonym (yy) skrev 2017-10-17 09:35:14 följande:

    Här är en till! Eller egentligen inte ... har inget direkt viktmål, förutom målet att gå ner. Har dock lite annorlunda approach än många av er andra tror jag. För min del har jag tidigare ätit extremt onyttigt, i princip levt på godis, glass till frukost... ja, ni förstår. Mitt mål är att nu äta mat och inte småäta. För egen del fixar jag liksom inte att direkt gå över till "extremnyttig" kost, och jag tror inte heller att det är nödvändigt för mig för att gå ner en hel del, med tanke på hur jag levde förut. Jag har heller ingen våg.

    Angående kläder är det intressant. Jag har tillbringat SÅ mycket tid i livet med att sparka på mig själv, och tänkt: "det spelar ingen roll, jag är ändå så fet och ful att jag kan ha en sopsäck på mig". De senare åren har jag tänkt precis tvärtom. På något sätt har jag lyckats acceptera mig själv betydligt mer, och det är förstå då jag klarar av att ta tag i maten. Jag tror att denna fettskam bidrar så otroligt mycket till att folk inte klarar att gå ner i vikt.

    Kram och pepp och lycka till! Och kom ihåg att er vikt är EN del av er, men det är inte det som definierar er!


    Nja,min approach är like ande din. Jag tänker inte följa någon strikt diet för det vet jag inte funkar i längden. Det jag ska göra är dock att ta bort det mesta av kolhydraterna av den anledningen att jag märkt att kroppen och särskilt då mage och tarmar mår sjukt mycket bättre av det.

    I övrigt så tänker jag inte ta bort det jag är mest sugen på som t ex saltlakrits. Jag tänker dock köpa sådana som är sötade med sötningsmedel eftersom att jag då inte kan vräka i mig en påse utan bara ta några få bitar för annars är det diarré de luxe som straff  

    Sen gillar jag inte uttrycket "fet och ful" som att de båda automatiskt hänger ihop för så tycker inte jag att det är. Jag har aldrig sett mig som ful trots övervikt.
  • Anonym (under 100)
    Anonym (Hur lyckas man...) skrev 2017-10-20 06:28:33 följande:

    Nu kommer min svaga punkt HELGEN. Det är då jag trillar dit. Vad äter ni under helgen. Tränar ni? Att gå från tanke till handling är väldigt svårt. Bara en sån sak att gå ut på promenad verkar tydligen vara jätte svårt för mig. För latmasken tar över. Om jag lyckas gå 30 minuter i helgen så kommer jag vara stolt. Första målet på träningen. Någon mer som har samma funderingar?


    Helgerna är värst ja...

    Jag tycker att man får inse att man är svag där och göra vad man kan för att inte klappa igenom helt. Personligen vet jag att jag inte klarar att äta enligt någon stenhård diet på helgerna så varför försöka när erfarenheten säger mig att jag kommer att klappa igenom och till slut ångestsvulla som en idiot med skyhögt självförakt som följd?

    Jag gör istället så att jag planerar för mat som är skaplgt nyttig och som jag tycker extra mycket om.Frukosten kan vara valijyoghurt med färska bär eller Granola med mjölk. I övrigt kan det vara varmrökta laxnuggets, räkröra, avocado. Kanske andra skaldjur. kan också vara en god entrecote med en klick bea och en stor tomatsallad. Jag köper även hem snacks i form av t ex saltade macadamianötter, cashewnötter och torkade tranbär samt en påse saltlakrits utan vanligt socker för att de kn jag inte vräka i mig som jag skrivit tidigare då jag blir sjukt dålig i magen av sötningsmedel.

    Jag tycker att ovan är ganska bra mat även m inte bean eller räkröran är direkt nyttiga Det är i alla fall bättre än att jag börjar dagen med en tallrik havregröt, äter en bit kokt torsk med broccoli till lunch och sedan en kycklingfile med fulllkornsris och sallad till middag och sedan rasar det och jag trycker i mig 6 mackor, en påse chips och en smarrig 200 g chokladkaka i rask takt efter kl 20 på kvällen

    Andra tips är att ha tacokväll. Skippa brödet och ta mindre av sås och ost än du brukar.

    Älskar du mackor så ät en god macka då och då men maxa pålägget så du tar dubbelt eller trippelt. Bättre än att äta tre mackor.

    Jag älskar fanta och cola men har slutat med det för snart ett år sedan och dricker bara mineralvatten nu förutom vid enstaka tillfällen då jag köper hem och dricker en 33 cl burk. Väldigt oekonomiskt då den kostar nästan som en 1,5 liters men köper jag en sådan så dricker jag också upp den. Lightläsk tycker jag är värdelöst för jag blir bara mer sugen av det söta.

    Fruktsallad är en annan sak som är godare än att sitta och gnaga frenetiskt på en orot framför IDOL på fredagskvällen. So what om jag tar en klicka vanlijglass till den? Det är fortfarande bättre än den där chipspåsen jag normalt skulle krasa i mig

    Jag tycker inte att det gör något med lite "synder" på helgen. Om det gör att man håller ut resten av tiden och äta bra på vardagarna så får det vara så. Det är ju faktiskt helt normalt och något som de flesta gör, att äta lite godsaker på helgerna. Och målet är ju att vi ska lyckas bli "normala", inte äta späka oss på dietmat livet ut.

  • Anonym (under 100)
    Anonym (Hur lyckas man...) skrev 2017-10-23 06:40:33 följande:

    Gick riktigt dåligt i helgen. Blev både godis och peppar kakor. Nya tag idag. Hur har det gått för er.


    Jag fläskar i så att det står härliga till....
    Nu närmar det sig startdatum, om bara 2 dagar är det slut på svullandet. 

    Sitter och planerar inköp och lägger beställning på matsida på nätet nu. Massor med protein och grönsaker. En del frukt och framför allt bär blir det också. Och nötter.....det blir dyrt det härObestämd
  • Anonym (under 100)
    Anonym (Hur lyckas man...) skrev 2017-10-23 19:30:26 följande:

    ( under 100) dela gärna med dig av din beställning så kanske man kan få lite hjälp på traven. Att handla " rätt" nästa gång :)


    Varmrökt lax
    kallrökt lax 
    spättafile
    räkor
    crabfish

    entrecote
    nötfärs
    högrev
    bacon
    kycklingfile
    chorizo
    rökt skinka
    saltrulle

    Avocado
    tomater
    citron
    rödlök
    gurka
    paprika
    broccoli
    rättika
    morötter
    vitlök
    champinjoner
    kantareller
    zucchini

    mango
    clementiner
    hallon
    blåbär
    päron

    majonnäs
    creme fraiche
    grädde
    fil
    mjölk
    brieost

    cashewnötter
    jordnötter
    torkade tranbär
    saltlakrits
    fläsksvålar
    Granola

    Det var det mesta jag tänkte handla hemför de närmaste veckorna. Tillkommer en del pålägg som jag brukar ha hemma. Köper alltid i den manuella disken och jag använder mycket pålägg till att dämpa suget. Är jag sugen så kan det hjälpa ganska bra att gå och ta ett par skivor skivat oxinnanlår och rulla ihop och äta. Det hjälper bra och är inte onyttigt precis. 
  • Anonym (under 100)
    Anonym (Xxxxl) skrev 2017-10-23 22:25:34 följande:
    Hade behövs recept på allt det där för det skiljer sig från det jag äter. :) 
    Jag har inga direkta recept utan lagar på känsla för det mesta. Högreven blir en gryta med svamp, lök och paprika troligen.

    Spättan lägger jag ihop med kallrökt lax och gör till rulader som gratineras i ugnen med broccoli till.

    Varmrökt lax äter jag som den är med avokad till och kanske en röra på creme fraîche, majonnäs och crabfish.

    Entrecoten äter jag ofta ihop med en skål tomatsallad och kanske stekta kantareller till.

    Strimlad kyckling och slantad chorizo kan bli en pastasås baserad på tomat och med zucchinipasta till istället för vanlig.

    Kanske, eller så blir det något helt annat
Svar på tråden Någon mer extremt överviktig som har ett viktmål till nästa sommar?