Inlägg från: Anonym (Mathilda78) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mathilda78)

    konstiga regler till tonåring?

    Anonym (S) skrev 2017-10-16 11:59:49 följande:

    Jag vill veta om andra tycker det är konstigt att ha regler till en tonåring, inte vissa självklara menar jag såklart men jag tycker iallafall vissa jag fått är väldigt konstiga. Plus att det är väldigt många, känns mer som typ ett behandlingshem och jag är inte stökig och tror inte dom gjorde dom till just mig för det står (regler tonåring) Jag skriver inte alla för det är väldigt många men dom jag tycker är konstiga (finns tusen andra men som är självklara, iaf för mig som att tex inte röka etc)

    *Fråga om du ska gå ut.

    *Vara hemma innan kl 22:00 på vardagen och

    23:00 på helger.

    *Fråga om du vill ta något att äta utöver frukost, lunch och middag.

    *Följa med på aktiviteter

    *Vara med och laga mat 2 dagar i veckan och ansvara för maten 1 dag i veckan.

    Det är många fler men om jag väljer ut är det nog dom konstigaste eller tycker ni som har tonåringar att dom är normala? (Jag är 14 år) Jag har aldrig varit med om att få en lista på typ minst 30 regler förut.


    Detta är inga konstiga regler. Vet inte vad resten av listan består av så det är svårt att svara på om det är för mycket. Hade samma regler för min son + att han också skulle städa sitt rum varje vecka och tvätta sina egna kläder då tvättmaskinen var i badrummet. Aktiviteter behövde han dock inte följa med på då jag ansåg att han behövde sin privata tid så som jag själv ville ha när jag var tonåring. Att du får laga mat kan låta trist nu men en dag kommer du tacka dina föräldrar att de lärde dig det ansvaret. En dag snart kommer det inte längre vara någon där som handlar och tillagar maten åt dig och det är den dagen de förbereder dig på + att de lär dig ansvar. Tiderna du ska vara hemma på + att du ska tala om när du går är ju också helt normalt. Världen är ingen gullig plats, saker händer och de är rädda om dig. Därför har de dessa regler :)
Svar på tråden konstiga regler till tonåring?