Inlägg från: Kurlie |Visa alla inlägg
  • Kurlie

    Ni som matpreppar se hit!

    Jag funderar på att börja matpreppa inför mån-tors för att spara tid men främst pengar.
    Lite frågor till er som gör detta.

    1.Då jag tänkt göra detta till hela familjen blir det ganska mycket mat och är rädd att allt kanske inte håller sig. Fryser ni en del av maten eller klarar sig allt vanligtvis i kyl?

    2.Upplever ni stor skillnad ekonomiskt? Alltså att ni spar mycket pengar på preppen?

    3.Känner ni att tiden ni spar på vardagarna är värt tiden det tar ifrån helgen?
    (Är hemma just nu men tänker detta kanske blir mer värt när en jobbar igen och kommer hem relativt sent) 

    4.Dela med dig av dina smartaste prepp tips! 

    Tack på förhand! 

  • Svar på tråden Ni som matpreppar se hit!
  • Kurlie
    Anonym (H) skrev 2017-10-17 08:10:57 följande:
    Smoothie är inte bra att spara så länge, för att få i sig antioxidanterna och de andra nyttiga ämnena bör man dricka den senast en timme efter att den är gjord. Men om ni dricker den enbart för att den är god (som t ex köpt) så är det ju lugnt :)
    Jasså inte? Jag brukar göra en havreyoghurt som är ungefär som smoothie som jag har i kyl 2-3 dagar. Försvinner näringen verkligen då? 
  • Kurlie
    Aniiee skrev 2017-10-18 01:11:29 följande:

    Tycker jag inte ggör annat ibland än både lagar för mer långvarigt och mise en place.

    Imorgon ska jag laga matlådor, för ugan ska jobba "tät helg", så hon behöver matlådor och jag blir rätt lat om jag ska äta solo.


    Visst blir det trist att laga till sig själv. Är glad jag äter mycket sallad! 
Svar på tråden Ni som matpreppar se hit!