• NELJ

    Växelvis boende för 2 åring

    På vilket sätt märks det på barnet? Kan inte föräldrarna komma överens om att ha ungefär samma rutiner? Varannan vecka är lång tid för en tvååring och att ena föräldern hälsar på tror jag är ett futtigt substitut till att somna och vakna hos föräldern.

    Min yngste var knappt två när jag skilde mig och vi körde med 2-2-3 i 1,5 år ungefär. Det var när det större barnet började reagera men oro på de korta intervallen som vi övergick till varannan vecka. För den yngre funkade det bra hela tiden.

  • NELJ
    Raspberry27 skrev 2017-10-18 12:17:33 följande:

    Så man har inte växelvis boende trots avstånd mellan föräldrars lägenheter/hus?

    Hon är stressad och har svårt att komma till ro, samt äter dåligt. Detta brukar ge med sig efter ett par dagar, men då är det dags att byta hem igen..


    Svårt... Det enklaste och förnuftigaste vore nog att testa några veckor med ett annat schema men kan föräldrarna inte komma överens är det kanske svårt. Det jag märkte på min stora son var att han frågade varje morgon, vem hämtar idag, ska jag sova här inatt och sånt så där var det tydligt att han inte trivdes med schemat. Men en tvååring är sällan så tydlig.
Svar på tråden Växelvis boende för 2 åring