Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Bf juli 2018

    MuffinsJag skrev 2017-11-05 21:49:56 följande:

    Jag hade gladeligen också betalt för att få veta att allt är som det ska! Finns inget jobbigare än den eviga väntan fram till v 12 o inte få se nåt på den tiden! ;)


    Eller hur! Förra gången gick jag nästan till v 12 (trodde jag) innan jag började blöda. I fem veckor trodde jag att jag var gravid när jag inte alls var det :/

    Det gick oväntat lätt att få tid för VUL! Jag hittade min favoritgynekolog i grannstaden (jag gick till honom för flera år sedan, när han jobbade i min stad) och han hade massvis av lediga tider så jag ska dit om exakt en vecka :D Nu hoppas jag att sambon lyckas ordna barnvakt så han kan följa med.
  • Iowhannah
    Horisonten skrev 2017-11-06 11:32:53 följande:

    Tog ett RFSU idag för skoj skull. Aldrig direkt plussat med dem. Tycker att de är så sega. Vet att jag fick knappt synbart på dem när jag testade med de när jag vart gravid med 2013. Men idag fick jag ändå tydligt även om de inte var superstarkt. Det gör att jag funderar på hur långt gången jag är. Eftersom mitt Clear blir var så starkt redan på bim-3 eller enligt appen bim-2 i går. Idag är de ju bim-2 eller -1. Men troligtvis äl+13/14. Men om man skall gå på gravid apparna så är jag i vecka 3+4 idag utifrån senaste mensen. Men tror kanske jag är någon dag längre. Hur hade ni tänkt eller trott och räknat? Utgår ifrån senare mensen just nu. Skickar med bild på testet från igår. Alltså bim-3/-2 och äl+12/13 troligtvis


    Har du koll på när ägglossningen inföll? Själv känner jag min ägglossning ganska tydligt så för mig är det rätt lätt att räkna från den. Beror ju på hur långa cykler man har också, oftast har man ägglossning 14 dagar innan mens. Jag som har korta cykler har ägglossning på dag 10-11, medan någon med långa cykler kan ha ägglossning på dag 20.
  • Iowhannah
    tiiitti skrev 2017-11-06 11:29:50 följande:

    Usch jag är så hemskt orolig för MF.

    Har haft så ont i magen (starka menssmärtor) enda sen jag plussade för två veckor sen.

    Kan inte minnas att det va så när jag väntade sonen (det är visserligen 7 år sedan.

    Jag hade 3 st MA innan honom, men har även glömt hur det va då..

    Innan idag högt de även till i magen.. tänkte nu är de kört..

    ingen blödning och bara dov mensvärk nu..

    Så jobbigt att va så här orolig.


    Hur kändes det när det högg till? Om jag var du så skulle jag nog ringa gyn för att få kolla upp det. Dessutom, inget blir bättre av att du är orolig för MF.

    Livmodern växer ju, vilket såklart känns, men jag har aldrig känt starka menssmärtor, bara lite dovt molande.
  • Iowhannah
    Horisonten skrev 2017-11-06 13:53:31 följande:

    Ne alltså jag hade jättemycket äl flyttningar söndagen den 22/10 som vart borta på måndagen. För få var de mer vattnings och glatta. Så misstänker ju äl den 23/10 eller 24/10. Och brukar haft oftast 27 dagar i mellan mina cyklar vanligast. Plus minus någon dag. Så oftast kanske mellan 26-29 dagar. Men utgår jag ifrån min app där jag fyllt i mena cykeln så har jag haft 27 dagar i mellan cyklarna. Så mensen kommit på dag 28 så att säga.

    När kan man göra tidigt ultraljud? Är det ifrån v 8+0?


    Jag ringde ju gyn i morse och som jag förstod det så är det bäst att göra tidigt ul innan v 9. Jag antar att man gör det mellan v 5 och v 9 då, man vill ju kunna se ett hjärta (så man bör inte göra det för tidigt).
  • Iowhannah
    Jonassandra skrev 2017-11-06 22:26:08 följande:

    Hej, jag och min man plussade idag och med vårt tredje barn! Har BF 17 Juli! Hoppas så att det går an denna gången då vi för två månader fick vårt första missfall. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med i den hemliga gruppen på FB, hur göra man för att gå med där? :)


    Grattis! Hur gamla är storasyskonen?
  • Iowhannah
    Jonassandra skrev 2017-11-06 22:26:08 följande:

    Hej, jag och min man plussade idag och med vårt tredje barn! Har BF 17 Juli! Hoppas så att det går an denna gången då vi för två månader fick vårt första missfall. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med i den hemliga gruppen på FB, hur göra man för att gå med där? :)


    Grattis! Hur gamla är storasyskonen?
  • Iowhannah
    tiiitti skrev 2017-11-07 12:10:11 följande:

    Högg till i livmodern liksom, men har inte haft ont mer sen dess.

    Tog ett nytt graviditetstest med veckoindikator idag.

    På BIM stod det ju gravid 1-2 veckor

    Idag stod det gravid 3+ , så det är ju ett gott tecken på att hcg stigit iallafall. Kändes lite lugnare för tillfället, även om MF såklart kan hända efter det med.

    Tror jag ska fråga bm på inskrivningen om jag kan få ett tidigt Ultraljud.


    Det låter ju iaf lovande. Bara att hoppas på det bästa!

    När ska du på inskrivning?
  • Iowhannah
    Polkagrisen85 skrev 2017-11-07 22:12:37 följande:

    Det är väl folsyra som är viktigast just för barnet innan v 12 som förhindrar ryggbråck m m men det finns en multitablett som även innehåller folsyra men kommer ej ihåg va den heter :/


    Precis, folsyra är det som är viktigt. Vill man så kan man äta multivitamin för gravida (det gör jag. Av någon anledning innehåller den MER folsyra än mina folsyretabletter).
  • Iowhannah
    Jonassandra skrev 2017-11-08 00:05:45 följande:

    Tack snälla! Den äldsta blir 5 nu i november och yngsta 3 i december :) Har du barn sedan tidigare?


    Ja, jag har en tvååring här hemma. Fick även missfall i somras så jag hoppas att det lilla fröet sköter sig och gror som det ska nu!
Svar på tråden Bf juli 2018