Inlägg från: Fläderblomma |Visa alla inlägg
  • Fläderblomma

    Finns det någon som inte har 15 timmarsbarn?

    Jag är gravid med mitt andra barn, storasyster kommer vara dryga 3 år när bebis anländer. Till min fråga... Jag tycker inte om idén med att lämna bort min lilla tjej till en förskola som knappt har tid med henne medans jag ändå bara är hemma med bebis. Förlorar jag min plats på förskolan om jag bestämmer mig för att behålla henna hemma under tiden jag är föräldraledig? Hur gör alla andra som är hemma med syskon. Behöver få era erfarenheter i detta känner mig kluven.

  • Svar på tråden Finns det någon som inte har 15 timmarsbarn?
  • Fläderblomma

    Har för mig att det är så här med. Får kamera mer frågor med dem när det börjar närma sig. Men jag tänker på detta ändå hela tiden. Mitt barn är glad i förskolan och är aldrig problem att lämna henne och hon vill aldrig följa med hem. Det jag är rädd för är om det ändras om jag behåller henne hemma och sen skolar in igen efter 1 år eller nått att hon då får en annan inställning till förskolan. Att man liksom får börja om från början.

  • Fläderblomma

    Tack för ni delar med er. Kanske att hon kan gå bra någon gång i veckan för att hänga med så man slipper börja om på ruta 1 igen. Tycker dock det känns sådär med tider och passa, tänk så sover vi alla gött en morgon för en gångs skull ska man då behöva ringa och härja med förskola. Kanske vi behöver byta förskola känner inte att de har den tiden riktigt och har varit lite småsaker som gjort att jag börjar tappa förtroendet för dem lite... Är nog lite därför jag tycker det känns tråkigt att lämna henne.

  • Fläderblomma
    Tomelilla15 skrev 2017-10-27 07:35:03 följande:

    Kommer ihåg att jag läste om någon familj som hade sitt barn en dag varannnan månad på förskolan för att inte förlora sin plats. Kommer inte ihåg vilken kommun.

    Själv kan jag inte förstå att man väljer att ha det stora barnet hemma. Man är ju upptagen med det lilla barnet och det blir hela tiden att man får säga åt det stora barnet att vänta eller leka själv för att mamma är upptagen. Dessutom kanske ni får en bebis som inte sover bra på natten. Om du har stora barnet hemma kan du själv inte sova på dagen och hur mycket mamma kommer du orka vara till stora barnet då som har behov av mycket stimulans? Jag vet, har haft barnet som sovit så dåligt så det känts som tortyr. Det blir snart vinter och stora barnet kommer säkert vilja vara ute medan det lilla barnet inte alls tål kyla så bra. Varför skulle det vara bättre att ha stora barnet hemma än i förskolan?


    Jag förstår din tanke. Nu är inte jag berkänad förrän i vår så jag har tid på mig att fundera och då är det lite lättare att gå ut och hänga. Anledning att jag är kluven är för att jag känner inte att dem ser mitt barn eller ksn se över hennes behov lika bra som jag kan. Till exempel kissar hon aldrig på sig hemma men sker ofta där, dem är dåliga på att ge vatten mellan måltider vilket resulterar i att hennes förstoppningsbesvär blir värre och tro mig har påpekat detta. Dessutom är hon världens snällaste mor andra barn när jag är med medan hon ofta puttar och drar i håret där och då säger dem öppet och ärligt till mig att det är för dem inte är med. Då känner jag på ett sett att jag kan tillfredställa mitt barn bättre vad de gäller dem punkterna. Min mamma hade mig och lillebror hemma, hon sa att det var en underbar tid med lugna frukostar ingen stress eller tider att passa och jag älskade att vara med att ta hand om lillebror. Men jag är så klart öppen för att testa 15 timmars annars hade jag inte frågat om era tankar. Det är tacksamt att få ta del av dem.
  • Fläderblomma
    meicc skrev 2017-10-25 22:11:29 följande:

    Är i liknande sits och funderar på hur vi ska göra. Mitt barn ska byta avdelning när syskonet kommer så funderar på att ta hem istället och sen byta förskola och göra ny inskolning om 6-12 månader.


    Det lät som nått jag skulle tänka mig också. :)
  • Fläderblomma

    Tack så mycket för era svar. Jag tror ändå jag börjar mjukna lite för 15 timmar. Kör på en lång ledighet som familj i början och sedan börja med några dagar i veckan kanske för att känna lite på det. Och som sobrio88 skrev håller henne hemma vid mycket sjuka och annat.

    Mimmi fskl har tagit upp detta och redan först dagarna jag insåg att hon inte fick i sig tillräckligt med vätska tog jag dit en vattenflaska och förklarade hur viktigt jag tycker att det är. Det var kämpigt i början och tycket jag blev bemött med ganska taskig attityd med en rad olika bortförklaringar, jag är ju bara mån om min lilla skatt är verkligen ingen gnällig förälder för övrigt. Hur som helst har det gått en tid nu och det har blivit mycket bättre och jag får numera ett trevligt bemötande när jag hämtar och lämnar.

    Hon trivs och hon mår nog bäst av att få ha den stimulansen kvar sen även som storasyster. Hon är en tjej med mycket pondus och är en otrolig glädjespridare säger de både för barnen och pedagogerna så dem blir nog glada av att hon kommer någon gång då och då och livar upp.

    Tack alla för era svar tankar, erfarenheter och för ett trevligt klimat mot varandra, vilket inte alltid är en självklarhet här inne har jag märkt.

Svar på tråden Finns det någon som inte har 15 timmarsbarn?