Inlägg från: Anonym (Nyfiken fråga...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nyfiken fråga...)

    SEXUELLT KRÄNKT I RAPPORT

    Anonym (D.D.) skrev 2017-10-27 05:16:43 följande:

    Problemet är att de i metoo-kampanj gjort det till att det är kvinnan som avgör om det är övergrepp, vilket är nonsens. Varför inte berätta vad sexuella övergrepp bär istället för att sprida desinformation som metoo-kampanjen.


    Om det är nonsens att kvinnan som mottagit/utsatts för handlingen som skall avgöra om det är ett övergrepp/kränkning eller inte, av vem och hur tycker du då att det bäst ska avgöras?
  • Anonym (Nyfiken fråga...)
    Pretorian IV skrev 2017-10-27 11:06:38 följande:

    Vi har ju lagar som styr upp det. Att ta någon på axeln är inte ett sexuellt övergrepp, inte heller att titta på någon.

    Att stoppa ner handen i byxorna på någon är ett sexuellt övergrepp.


    Samma lag säger att det är den som upplever kränkningen som har tolkningsföreträde. Jag håller med om att en hand i byxorna är ett solklart sexuellt övergrepp. Likaså att en hand på en påklädd axel inte är ett övergrepp. Men om handen läggs på samma axel i ett sammanhang där det kanske kan misstolkas. Om handen rörs lite och fingrarna "masserar" samtidigt... om axeln kanske bara är täckt delvis av ett tunt linneband eller om handlingen upprepas flera gånger... om det dessutom är chefen som gör det, är det då helt ok, eller kan det kanske vara lite kränkande? Var går gränsen?
  • Anonym (Nyfiken fråga...)
    Anonym (D.D.) skrev 2017-10-27 12:52:28 följande:

    Rättssystemet naturligtvis. Allt annat är befängt. Vi lever i en rättsstat.


    Vet inte vilka erfarenheter du har av vårt rättssystem, men du känner säkert till att även i våra domstolar görs olika bedömningar av frågor och tvister av den här karaktären... menar du att vi ska låta rättsväsendet prova alla enskilda fall av ofredande och kränkningar, eller kan det kanske vara så att män i större utsträckning borde hålla fingrarna i styr... som sagt, nyfiken fråga bara.
  • Anonym (Nyfiken fråga...)
    Anonym (D.D.) skrev 2017-10-27 14:57:56 följande:
    Vad något är, är en sak. Vad som är lämpligt beteende något annat.

    Om jag kallar dig för ful, är det inget sexuellt övergrepp även om du skulle tycka det. Om man nu är osäker på vad som är vad så läs lagen. Om man är osäker på vad lagen säger i praktiken så sätt dig in i prejudikat.

    Att kalla dig gör ful är likt väl olämpligt beteende även om det inte är ett brott.
    God dag yxskaft!
  • Anonym (Nyfiken fråga...)
    Anonym (Skjut mig) skrev 2017-10-27 17:57:23 följande:

    Tolkningsföreträde, det kan vara det sämsta ordet på svenska. Inget annat ord kan bara genom att yttras stjälpa en hel diskussion om feminism, jämställdhet eller rasism.


    Intresseklubben notererar ivrigt! ????
Svar på tråden SEXUELLT KRÄNKT I RAPPORT