Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com
    Tigerdoo skrev 2017-10-29 12:58:34 följande:

    Ska gå bruks med hunden. Även en del skyddsträning. I vardagen ska den finnas i familjen hela tiden. Va med min man i företaget hos honom om dagarna och kvällar, nätter och helger med alla i familjen.


    Då är väl en Cane Corso lämplig om du är ute efter en mastiff. Varför inte köpa renrasigt där ni kan kolla upp hälsan och mentalitet många led bakåt, det finns ett avelsprogram, ni vet ungefär vad ni får och det finns planerade parningar ?
  • Dexter dot com
    Tigerdoo skrev 2017-10-29 15:19:47 följande:

    Visserligen kan man det men i flesta fall blandraserna friskare än renras. Är inte helt övertygad om utseendet på en Cane Corso därav också intresse för blandras.


    Vad är det för korsningar du tycker verkar vara intressanta ?
  • Dexter dot com
    Tigerdoo skrev 2017-10-29 15:57:20 följande:

    Mastiff, Cane Corso, Rottweiler, Schäfer tex. Något av det kanske, beror ju lite på vad man hittar och hur föräldrarna är i sina sinnen m.m.


    Tyvärr har ju dom raserna samma hälsoproblem med hud, allergier och leder så att korsa dom raserna leder ju sällan till några friskare individer och det är ju ingen seriös hundägare som släpper friska hundar med bra mentalitet till blandrasavel då efterfrågan är stor inom rasen. Det är ju oftast bara dom hundar som inte klarar rasklubbarnas krav på hälsa och mentalitet som går i blandrasavel.
Svar på tråden Blandras sommar 2018