• Jooosen

    Vi som är på försök 8 med första barnet

    Here we go again! Blir åttonde försöket. Kanske 7e då jag förmodligen inte hade äl månaden som var..

    Äl 11/11 bim 24/11. 28 dagars cykel förutom förra som plötsligt var 35 dagar! Kör med äl stickor denna månad för att se om man får nån slags stegring överhuvudtaget.

    Välkomna <3


    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Svar på tråden Vi som är på försök 8 med första barnet
  • Jooosen
    Elliot1 skrev 2017-10-30 19:32:35 följande:

    Så du fick din mens tillslut Jooosen? Jag har ägglossning nu i vecka (fredag enligt app, men försöker känna efter vad kroppen säger också).. Vågar inte ta ÄL-tester då jag är rädd för stress men har faktiskt beställt hem en termometer.. Sambon är ledig denna vecka och är fast besluten i att vi ska ligga VARJE dag.. Så en får väl ställa upp haha.

    Spännande att följas åt ett gäng i en "ny" tråd som inte har sjuttioelva tusen inlägg redan :)


    Ja tyvärr! En vecka sent! Har aldrig hänt innan. Bra inställning av din sambo!! Tänk om min kille sa så! Skulle tappa hakan! Haha
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen

    Välkomna allihopa!! Känns som vissa av oss känner varandra på riktigt haha! Nu kör vi kramar!!


    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Lantisbarn skrev 2017-10-31 16:11:39 följande:

    Hej vi är på försök 10 minst med två missfall i bagaget men vill gärna var med här i gruppen oxå. Vi slutade med ppiller i sep 2016 gravida i mars missfall i v.7 och sen gravida igen i juni o missfall igen i v.7. I oktober hade jag jag utebliven ägglossning så mensen var 10 dagar sen.. men nu är den förbipasserad så nu är vi igång igen o väntar på att ägglossningen ska ske nu i nov så hoppas att det tar sig o vill stanna <3 första barnet för oss båda :)


    Välkommen! Hoppas november är vår månad! Hade nog oxå utebliven äl i oktober. Mensen 7 dar sen! Hoppas äl är som vanligt nu i november!
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Elliot1 skrev 2017-10-31 22:17:09 följande:

    Lite lustig fråga här nu tjejer ;)

    Hur ofta tror ni det är bäst att ligga under ÄL? Det är nämligen såhär att min kille har gått bananas och typ gått in i tävlingsmode och bara SKA göra barn haha. Tackar honom för det visserligen. Han googlar och googlar och nu funderar han på om det är bäst att ligga varje dag i en vecka under ÄL eller varannan dag för att "spara" sig så det finns tillräckligt med spermier..

    Vilken cirkus detta är haha.. Hit me med era bästa tips! :D


    Förr sa man väl att varannan va bra för att hinna få bra spermier. Sedan har ja hört att varje dag inte gör något alls tydligen. Då är sperman pigg och fräsch haha!! Men vet ej säkert ..
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen

    Var just hos gyn pga min konstiga tyngkänsla vid mens och svullen mage. Hon sa att jag förmodligen blöder lite in i kroppen och inte bara genom underlivet. Men att det inte ska påverka något. Gjorde ett ultraljud och allt såg fint ut. Ett ägg på 12mm på vänster sida så troligtvis äl om 5 dagar sa hon. Hon sa även att man ska försöka köra varannandagmsex hela äl veckan för det är lätt att missa annars. Jag tex ska försöka ligga från dag 11-18 så skulle det inte vara några konstigheter.

    O som sagt. När det gått ett år kan de kolla upp närmare vad problemet skulle kunna vara. Behöver ju inte vara jag utan kanske min kille liksom...


    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    inez898 skrev 2017-11-02 14:19:41 följande:

    Bra gjort att ta tag i det! Hur känner du nu? Blev du nåt lugnare? :)


    Ja! Men har varit hos två andra gyn med samma problem. Nu fick jag iaf veta vad det kan bero på. Kan vara endometrios men då måste ja göra titthåls. Och kommer antagligen bli ordinerad p piller vilket inte är aktuellt. Så hon sa att vi ska försöka köra på tills d gått ert år o sen söka hjälp.

    Vi måste försöka ligga oftare. Vårat problem är att vi istället börja ligga typ mer sällan sen barngrejen kommit igång. Psykiskt påfrestande är nog därför. Men sa till min kille att nu måste vi faktist ligga varannan dag nästa vecka. Han sa ja iaf.. haha. Var i cykeln ligger du?

    Hon sa troligtvis äl om 5 dagar. Är då på dag 13. Brukar alltid ha äl dag 16. Jaja varannan dag som sagt......
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    inez898 skrev 2017-11-02 18:08:19 följande:

    Knepigt att ligga oftare med prestationsproblem... jag fattar inte varför man måste det egentligen. Bara man prickar ÄL så borde det va lugnt eller?! Men iofs klart större sannolikhet att pricka ju mer man ligger.

    Jag är på ÄL+3. känns ingenting, men det är väl för tidigt oavsett. Men jag har känt mig typ likgiltig inför hela grejen igår och idag? Hmm kanske är nån skyddsgrej eller nåt...


    Okej! Kan jag har också börjat chilla lite mer i huvudet. Ställer in mig mer o mer att det får kanske bli hjälp trots allt :(... O om jag nu blöder i buken vid mens så kan jag ju ha endometrios. Det gör kan göra det svårare att få ägget att fästa. Okej äl +3. För tidigt för att känna något förstås. Ändå känner man efter hehe..
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Hedblomster skrev 2017-11-02 14:37:46 följande:

    Fick mens idag, en dag för tidigt så var inte beredd...


    Tråkigt :(((
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    vill2017 skrev 2017-11-03 08:01:28 följande:

    Välkommen!

    Kul med fest till helgen också! Vi har ÄL ungefär samtididigt och vi tänkte försöka med i alla fall varannandag under ÄL-veckan.

    Håller tummarna för oss båda!


    Typ samma äl jag med! Försöker varannan!
    Försöker med första barnet sen april 2017
Svar på tråden Vi som är på försök 8 med första barnet