• nernu

    Mensvärk!

    Den bästa medicinen jag har provat heter orudis. Om du tar den i tid gärna innan mensen börjar så hjälper den. Andra tips är att lägga något varmt på magen och något kallt på pannan för att dämpa smärtchocken. Dra upp benen nära kroppen sträck inte ut dig. Jag får mer ont när jag rör på mig eller anstränger mig.

  • nernu
    Filli89 skrev 2017-11-14 11:09:44 följande:

    Tvärtom! Om du rör på dig när du har värk så äre mer sannolikt att värken försvinner. Blir Samma effekt som att lägga något varmt. Minns när jag var yngre och sportade kunde värken försvinna av träningen. Men det är sällan man är pigg på att börja jogga när värken väl satt igång. Dock provade jag orudis och den var riktigt bra, som du säger all medecin kräver att man tar i förebyggande syfte för om du tar medecin när värken väl har börjat är det svårt att få stopp på smärtan.


    Jamen så bra att du vet hur min kropp fungerar? Oförskämt... har fått höra såna dumheter under hela min uppväxt. Har du provat att ta en liten promenad? Har du provat en liten värmekudde? Har du provat att ta både alvedon och ipren? Så urbota korkat. Jag får feberfrossa och svimmar av smärtchocken. Har ofta minnesluckor på några timmar när det är som värst. Men visst sporta lite så går det över.
  • nernu

    Och ja det är mycket möjligt att du had endometrios. Problemet är att behandlingen är hormonpreparat. Operation är inte aktuellt om man bara har ont en gång i månaden enligt de läkare som jag träffat.

Svar på tråden Mensvärk!