Inlägg från: sabinaaa |Visa alla inlägg
  • sabinaaa

    Järnbrist?

    Hej! Jag förlorade mycket blod efter min förlossning 2015 och har sedan dess mått sämre & sämre. Sökt vård för detta sååå många gånger och undrar om någon kan hjälpa mig tyda dessa provsvar?

    2017: s-ferratin 35

    S-kobalamin 501

    S-folat 14

    Hb: 136

    Ery-MVC 86

    2016

    Fp järn 11

    Fp-transferin 2,8

    Fp:transf.mättnad

    S-ferratin 11

    S:kobalamin 304

    S:folat 8,6

    Har aldrig blivit att jag måste äta järntabletter enligt läkarna...men vad tror ni? Kan dessa värden ha påverkat mig?

  • Svar på tråden Järnbrist?
  • sabinaaa

    Yr, trött, ont i huvudet, andfådd osv. Har både gjort ekg & hjärnröntgen. Ja jag vet det men läste någonstans att man ska ha 50 minst för att må bra? Sen kan man väl ha haft högt s-ferratin värde innan förlossning...det är ju väldigt individuellt. Det var ju lite tömda järndepåer så dom.

  • sabinaaa

    oj oj oj, varför denna griniga attityd?

    Ta reda på fakta innan du skriver va ? jag vet att ingen kan diagnotisera mig här är inte dum i huvudet, men man diskuterar med andra som kanske varit/är i samma situation, så sånna där svar som du ger hör inte hemma här. Har inte skrivit någonstans att jag är missnöjd över svaren? Jag har en vän som har 21 i s-ferratin och till henne sa läkaren att hon ska äta järn, han sa också att man bör ligga på minst 50 för att må bra. Så det är därför jag blir fundersam. Ingen annan som hört det?

  • sabinaaa

    Nja jag är knappast otrevlig, startade denna tråden för att diskutera med andra om problemet, och behöver inte höra att jag vänder mig till fel ställe och att jag inte kommer få hjälp här osv. Det är inget man skriver till någon som mår dåligt men är hoppfull på att få diskutera med någon som har liknande besvär. Då mår ju den personen bara sämre. Avfölj du, ett tips bara är att inte skriva så till fler för det sårar bara.

Svar på tråden Järnbrist?