Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Våldtäkter och sexualbrott fortsätter att öka

    Det skulle vara värt en del om det blev riktiga straff för våldtäkt och sexualbrott i stort. Och inga straffrabatter, en våldtäkt 4-6 år i fängelse, två våldtäkter, minst 8 år i fängelse osv. Vid upprepade brott så ger det tredje livstid.

    Jag vet att Sverige vill vårda och gulla med våra kriminella, men någonstans måste brott mot person också straffas hårt och även så måste samhället skyddas genom att låsa in mer folk på längre tider. Och den här urkorkade praxisen vi har om att tiden någon sitter frihetsberövad är 2/3 av den dömda tiden, alltid, ska också bort. Döms du till 10 års fängelse, så ska du sitta 10 år inte 6,3 eller vad det blir exakt.

    Och det måste ändras gällande kontaktförbud, det måste ges mer kontaktförbud till utsatta, tryggheten som brottsoffer idag är ett jävla skämt.

    Tyvärr talar jag av egen erfarenhet.

    Sen måste det självklart också informeras mer om lagar och regler, lagstiftning måste ses över, ett nej är alltid ett nej och samtycke osv. Men i väntan på det genomslaget så kan vi börja med att låsa in folk på längre tid, för att skydda offren om inte annat, deras trygghet måste alltid gå före.

Svar på tråden Våldtäkter och sexualbrott fortsätter att öka