• Bibbidi

    Barnet har hög frånvaro på pappas vecka

    Vad exakt menar du att läraren ska kunna göra? Det är ert problem som ni ska jobba med, läraren kan inte göra någonting.

  • Bibbidi
    Anonym (Kalla) skrev 2017-11-18 12:44:33 följande:

    Ja, det kan du göra. Ta ett möte båda två, dvs du och pappan. Läraren kan kalla er. Prata även med barnet, att ha ont i magen eller huvudvärk bara varann vecka kan bero på något annat.


    Men varför blanda in läraren?? Mamman och pappan kan sitta ensamma med barnet. Förstår inte vad läraren ska göra som inte föräldrarna redan kan göra.
  • Bibbidi
    Anonym (Kalla) skrev 2017-11-18 12:50:05 följande:
    Kan vara något som sker i skolan t ex. Frånvaro fast barnet inte är sjukt (enligt pappan vill inte barnet gå i skolan) är i allra högsta grad en fråga för skolan, hur kan du inte anse det?

    TS har redan pratat med pappan och han verkar inte ta det på allvar. 
    I sådana fall hade väl barnet haft lika hög frånvaro även på mammans veckor? Men nej, där har barnet nästan ingen frånvaro alls på nästan ett år.
  • Bibbidi
    Anonym (Kalla) skrev 2017-11-18 13:12:57 följande:
    Och det är konstigt, tycker jag. Att barnet bara är "sjukt" på pappans veckor.
    Då är det väl inte så troligt att det är just någonting i skolan? För i sådana fall hade ju barnet varit oerhört ovillig att gå till skolan även under mammans veckor?
  • Bibbidi
    Anonym (Kalla) skrev 2017-11-18 13:44:34 följande:
    Är väl inte lika lätt att lura mamman. Oavsett om det är något i skolan eller hemma, så är hög frånvaro något som angår skolan. Och eftersom pappan inte vill prata om det, så är det kanske lättare att ta det i skolan.
    Men om barnet bara säger "jag har bara mått dåligt" eller någonting liknande - vad exakt ska läraren säga förutom att det är viktigt att gå till skolan? Vilket antagligen mamman redan gör? Jag ser ärligt inte vad läraren skulle kunna göra för skillnad i den här frågan. Mamman och pappan har ansvaret för det här. 
  • Bibbidi
    huskur skrev 2017-11-20 01:01:06 följande:
    Läraren skulle kunna säga: "Va? Frånvaro? Vad menar du? Pelle har inte varit frånvarande en enda dag!"
    Enligt ts är barnet sjukanmält då hon har sett det via programmet schoolsoft eller vad det hette. 

    Någons förslag om familjerådgivning eller liknande låter bättre än att blanda in läraren. Det är inte lärarens uppgift att medla mellan föräldrarna eller kalla till möten för att föräldrarna har svårt att samarbeta, det får föräldrarna fixa sinsemellan eller med någon där det faktiskt ingår i deras arbetsbeskrivning - vilket det inte gör i lärarens. 
    Anonym (Anonym) skrev 2017-11-19 07:28:11 följande:

    Förstårminte varför man ska tvinga läraren att organisera samarbete för föräldrarna. Tror inte det ingår i deras arbetsbeskrivning att få skilda föräldrar att,agera på samma sätt. Familjerådgivning och samarbetsavtal med proffs på det känns klokare än att läraren ska dra det också.

    Lärare ska påtala frånvaron men har inget ansvar om hos vilken förälder det händer.


    ^ detta
  • Bibbidi
    huskur skrev 2017-11-20 01:12:59 följande:

    Kolla efter om det är något som händer i skolan varannan vecka, jämn eller udda. Kanske är något där som barnet vill undvika? 


    Låter snarare som fulvabb eller att barnet kanske känner sig lite hängig och pappan då inte orkar "ta fajten" och låter barnet vara hemma medan ts kanske där har tvingat iväg barnet ändå. Ts har inte svarat att barnet har varit väldigt ovillig att gå till skolan även under mammaveckorna så det känns lite tveksamt att det skulle vara någonting i skolan. Men jag vet inte.
  • Bibbidi
    Anonym (Mamma Lovisa) skrev 2017-11-20 18:11:03 följande:
    Som du säkert vet så kan inte alla föräldrer samarbeta tyvärr.Det är bara utomstående utan nån erfarenhet som förväntar sig detta i deras perfekta värld.Jag vill samarbeta för barnets bästa.
    Och därför kontaktar man en professionell som har hand om samarbetssamtal - dvs inte en lärare. 
Svar på tråden Barnet har hög frånvaro på pappas vecka