• zdudmwml

    Vill vi människor verkligen ha robotar?

    Tack och lov för robotar. Det är lätt att glömma bort nyttan med tekniska lösningar då vi oftast inte ser det direkt.
    Idag måste inte människor i västländer slitas ut pga enformigt, repetitivt arbete. Många livsfarliga arbetsuppgifter är ersatta med robotar. Osv.

    Det är otroligt skrämmande att det finns bakåtsträvande teknikfientliga människor. Att de är det visar att de saknar både kunskap och insikt om det mesta...

  • zdudmwml
    Egon den stora skrev 2017-11-18 15:22:58 följande:
    Det är ju en extrem brist på arbetskraft så därför försöker vi automatisera mer och mer.
    Det är inte sant någonstans. Det är en ren lögn från giriga arbetsgivare. Det finns fullt med arbetslösa som är beredda att ta jobb men de duger oftast inte för att de är 45+år, inte har pinfärsk utbildning, och de kräver framförallt för mycket i lön. Det finns hur många dåliga ursäkter som helst för att inte anställa människor. Så brist på arbetskraft finns faktiskt inte. Arbetsgivare har blivit jäkligt bortskämda och giriga helt enkelt.

    Man ersätter arbetskraft av två anledningar: för att det är dyrt med anställda: de kräver lön och det straffar sig idag att slita ut arbetskraft. Andra orsaken varför man ersätter människor med robotar är för att inte utsätta människor för farliga arbetsmiljöer.
  • zdudmwml
    Egon den stora skrev 2017-11-18 21:05:13 följande:
    Jag är ingen arbetsgivare utan vanlig arbetare och jag kan gärna säga det igen, det är väldig brist på arbetskraft inom industri. Den senaste som anställdes hos oss var 63 så det där med ålder spelar ingen roll. Snarare är det så att äldre tas i första hand. Dom har stor erfarenhet och vabbar inte och är inte föräldralediga mm.
    Varför tror du att företag sätter ut annonser med enda kravet att man skall kunna göra sig förstådd på svenska? Är det för atr det kryllar av arbetssökanden eller
    Jaha men då är du inte särskilt medveten om hur de de facto ser ut på arbetsmarknaden. Att din sist anställda kollega var 63 är snudd på unikt. Generellt sett finns det en stor åldersdidkriminering. Det finns många aktuella rapporter och statistik om det.
    Annonser speglar dåligt vem som egentligen söks. Det finurliga med sådana ospecifika annonser är att de då kan välja tämligen fritt. Det du bortser från när du tar annonsen som sanning är hur utfallet blir, vilka som får jobbet.
Svar på tråden Vill vi människor verkligen ha robotar?