• Physalis

    Han kan inte säga att det är omöjligt att gå tillbaka till ex

    Anonym (Hypotetiskt är onödigt) skrev 2017-11-20 21:35:49 följande:

    Håller med här TS, Tyvärr behöver du ta till dig det som den här personen skriver, för det är briljant. Ja, din sambo har kunnat älska andra innan dig - och om ni gör slut/någon av er någon gång avlider, så kommer den andra personen att kunna älska en ny person, efter ett tag.... Detta har skildrats otaliga gånger i litteratur, filmer, m.m. och det handlar i grunden om en enda sak: Kärlek är att önska och UNNA den man älskar, att vara lycklig! Dvs. om jag dog, skulle jag inte önska att min partner skulle sitta och sörja mig i 50 år och stirra in i en vägg... jag skulle önska att han går vidare, lever sitt liv lyckligt! DET är kärlek; att vara osjälvisk, att släppa sitt totala ägandebegär. Att försöka äga en annan människa fullständigt, är inte en osjälvisk kärlek.....

    Ja, han kanske nån gång i en hypotetisk framtid skulle gå tillbaka till henne, OM du inte fanns.... men du finns ju, nu! Han är ju med dig! Ta till sig det istället, hur speciell du måste vara för honom, eftersom han är ens dig nu, istället för med henne... om han verkligen längtade och trånade efter henne i nuet, så skulle han väl göra allt för att lappa ihop det mellan dem, eller Hur?

    Jag tror tyvärr att det finns en risk att du med din inställning till såna här hypotetiska omöjliga saker, riskerar att "förgifta" din relation.... jag säger det av omsorg, för jag hade liknande tendenser själv, när jag var i tonåren och var jätteosäker på mig själv... me jag märkte i mitt första seriösa förhållande, att ju mer garantier jag försökte pressa ur min dåvarande kille, desto mer tröttnade han på min extrema osäkerhet... så istället för att binda honom närmare till mig, så stötte jag bort honom..... dvs. motsatt effekt mot det jag önskade. Ibland är man "sin egen värsta fiende" ....

    Försök tänka på det som flera andra sagt här inne. Livet är extremt komplext helt enkelt. Kan du säga med 100% säkerhet att du inte skulle bli ihop med Brad Pitt/valfri extremt het kändis, efter 2 år, om din kille gjorde slut, eller gått bort, och ngn supersnygg dröm-man stötte på dig...? Kan du lova trohet efter döden? Antagligen inte. För att det är en fantasi... och en skadlig sådan.

    Tänk på Outlander, som du sa som exempel.. Ja jag ser den serien med... Claire fortsatte leva med sin man Frank, och Jaime tog en ny fru.... i serien är det vääääldigt tydligt, att detta inte har något alls att göra med deras känslor för varann, eller att känslorna för varann inte var äkta.... Det hade att göra med hur livet blev, etc. Så du som ser Outlander borde ju kunna relatera till det lite grann.... sen är litteratur/TV alltid hittepå. Men t.o..m. de hittepå-figurerna visade ju ett viktigt budskap: att båda hade levt på sitt liv på varsitt håll, och att det inte var nåt "fel" med det....

    Hoppas du klarar att släppa det här nu snart. Och var inte kall mot din kille. Han förtjänar det inte alls, iaf inte från något du beskrivit här. Detta är ngt som du själv behöver jobba på... säger det endast av omsorg!


    Jag tycker du skriver mycket bra saker och jag håller med om det ni andra säger, men du och flera glömmer en sak. Alla följer inte principen att de bara blir tillsammans med den de älskar. Det finns många som är tillsammans med någon som är bra nog hellre än ingen alls. Därför bör det finnas en viss förståelse för ts känslor. Att han aktivt väljer att vara tillsammans med henne är inte en garanti för att han mest av allt vill vara med henne.
    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    Anonym (Erika) skrev 2017-11-21 10:53:07 följande:

    Jag vill inte heller min man ska leva ensam och olycklig om jag dör. Men att välja just henne av alla människor hade inte känts bra.

    Ja men det var där vi inte var överens, min sambo förstod Jamie vilket inte jag gjorde utan förstod hur besviken och sårad Claire av att han valde just henne.

    Du har rätt i att detta förgiftar relationen men jag rår inte över mina känslor. Hoppas också det går över snart.


    Nu har jag inte sett serien men jag har läst boken. I boken väljer Jamie att gifta sig med Loghaire (stavning) för att han känner medlidande med henne inte för att han älskar henne i huvudtaget. Så om ni utgår från den boken så måste du ta hänsyn till såna saker. Dessutom så gör Claire exakt samma sak mot sin första man (har glömt namnet) och sedan igen mot Jamie när hon går tillbaka till sin första man. Det är inte som om Claire lever i celibat och sorg hela tiden hon befinner sig i "nutid".

    Din sambo kanske utgår från bokens förutsättningar medans du bara tagit scenariot om att partnern dör, men skalat av allt det andra.
    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis

    OBS! Insåg direkt när jag skickade att jag inte vet hur långt serien kommit och kanske spoilar något. Ber om ursäkt isåfall.


    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Han kan inte säga att det är omöjligt att gå tillbaka till ex