Inlägg från: Anonym (Lotta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lotta)

    Jag lever med en rättshaverist!

    Det där låter inte som om han enbart är rättshaverist utan lider av paranoia. Har han haft kontakt med psykiatrin? Av vilken anledning är han sjukskriven?

  • Anonym (Lotta)
    Anonym (Uttjatat) skrev 2017-11-22 13:22:56 följande:
    Han är inte sjukskriven. Han är sjuk just idag när han skulle varit hemma med barnet.
    Nej, han har aldrig haft kontakt med psykiatrin. Han visar heller inga andra tecken på paranoia.
    Ok. Fast det du beskriver låter inte friskt. Det du beskriver är en onormal rädsla "för att hamna i system" tex. Det innebär inte att han har ett rättshaveristiskt beteende utan något som inte är helt friskt.

    Förstår du hur jag menar?
  • Anonym (Lotta)
    Anonym (Uttjatat) skrev 2017-11-22 13:35:36 följande:
    Jag förstår hur du tänker, men hos honom handlar det mer om principer. Rent praktiskt behöver inte försäkringsbolaget hans personnummer, utan bara födelsedatum och postnummer. Nu medger inte deras system det varpå han går i taket. Detsamma gäller telefonnummer hos f-kassan. Det är minsann inte lag på att ha telefon. Då ska han inte behöva ange telefon.

    Hans personnummer finns ju redan i systemet och där finns det en anledning som i hans ögon är legitim. Då är det inga problem.
    Oavsett hur vi definierar detta så är det inte ett friskt beteende. Det får konsekvenser, du får inte ut vab-pengar för att han vägrar lämna ut uppgifter till FK.

    Förstår han att hans sätt att hantera sådana här saker får konsekvenser för dig? Och att du kanske till och med tröttnar på honom längre fram?

    Kommer du orka fortsätta leva med en man som håller på som han gör? Det låter varken roligt eller attraktivt.
  • Anonym (Lotta)
    Anonym (Uttjatat) skrev 2017-11-22 13:52:42 följande:
    Han tycker inte att det är ett märkligt beteende. Han tycket snarare att andra är flata.

    "Problemet" är att han aldrig lidit konsekvenser av beteendet. Han får alltid rätt. Vissa gånger för att han har rätt, men många andra gånger för att folk helt enkelt ger upp och släpper igenom det hela. Och jag kommer att få min ersättning. Det riskerar bara att ta längre tid. Därför blir det aldrig några riktiga konsekvenser för honom.

    Det sista är en bättre fråga. Det är fruktansvärt irriterande och jag känner att tålamodet med den här typen av frågor tryter.
    Att han inte lidit konsekvenser beror på att du gett med dig, inte orkat sätta emot vilket är fullt begripligt.

    Det du gör genom att "stå ut" och låta honom hållas är ungefär samma sak som alkoholistfruar gör när de köper ut sprit till mannen för att slippa få skäll.

    Han ser inga problem med sitt beteende eftersom han får hållas. Ni har barn ihop, hur är han som förälder? I umgänge med släkt och vänner? Är det ingen annan som upptäckt detta, att han har konstiga idéer för sig?

    Du skulle kunna gå ensam på familjerådgivning för att få lite hjälp i att reda ut dina tankar och känslor. I det långa loppet kommer han definitivt att behöva professionell hjälp, annars kommer han att bli väldigt,väldigt ensam.
Svar på tråden Jag lever med en rättshaverist!