• vilsen2017

    Dela på familjen?

    Jag känner mig helt vilsen då familjen eventuellt är på väg att splittras. Jag försöker vara klar i beskrivningen och inte dra upp massa tycka synd om mig varianter för saker som sagts etc.

    Vi har levt ihop i 20 år och varit gifta i  6 år. Vi har tre barn på 8,10,13.

    Vi bor i huvudstaden sedan 18 år tillbaks men ingen av oss är härifrån, vår släkt bor 35 resp 65 mil bort och periodvis har man saknat avlastning som många familjer kan få ibland av sina närmaste. När barnen var små så fick min fru dra det större ansvaret eftersom jag jobbade mycket (för att bygga en ekonomisk grund för familjen) Jag kan nu i efterhand se att det var fel och lovat att det aldrig mer ska bli så igen. Vi har periodvis haft det jobbigt i relationen och mycket krävande barn är inget som har underlättat relationen. Har nu sedan ett antal år tillbaks ändrat det och har numera eget med en kollega, vilket går riktigt bra och resulterat i att de senaste åren har jag en ovanligt stor frihet. Jag lämnar alltid barnen på skolan, hämtar dem från skolan väldigt ofta eller när jag vill, kan alltid ta ledigt extremt mycket och ta den tid som behövs för familjen och barnen och fortfarande bra ekonomi. För ett antal år sedan köpte vi ett helt fantastiskt lantställe i skärgården (eftersom det var här vi skulle stanna) som jag och min pappa sedan renoverade under flera år, köpte pool för att familjen och barnen ska få det bättre när vi är där etc, och vi har även köpt hus för ett par år sedan som nu är totalrenoverat. Min fru har de senaste åren också haft ett bra jobb och det låter som att allt är perfekt.

    Men min fru har mått dåligt en lång tid tid till och från och sedan 1,5 år tillbaks så har min fru sagt hon verkligen vill flytta hem till sin hemstad, till sin mor och bror. och har nu även sagt upp sig och ska flytta hem p.g.a. vantrivsel här. För mig så kom det som en chock (fortfarande chockad av tanken) då jag stortrivs och vi har rotat oss etc. Därför har jag inte tagit upp och samtalat om det i någon större utsträckning (vet att det är fel men det har varit så svårt när man verkligen inte vill) På andra plan så har jag verkligen visat min fru att jag älskar henne och ställer alltid upp, prioriterar henne, finns alltid till hands. Jag har försökt med allt för att underlätta vardagen och för att hon ska trivas: Letade reda på en mycket erfaren terapeut som jag tog med min fru till för att se om det kunde få henne att må bättre samt om vi kunde få det bättre, skaffat städhjälp, tagit med familjen på flera semesterresor, åkt iväg på resor med min fru, sagt att hon kan gå ner rejält i arbetstid om det skulle underlätta, supporta henne om hon vill starta eget mm, mm då jag tjänar bra. Allt för att hennes välmående skulle bli bättre, men inget har hjälpt hitintills. Jag ser att hon far väldigt dåligt och jag lider så enormt med henne, men det känns som en slags låsning eftersom ingenting kan få henna att ändra känsla numera.

    Hon vill att hela familjen ska flytta, men säger att hon mår så dåligt här så att hon kommer flytta själv om jag inte går med på det. Det är ledsamt och sorgligt men nu kommer det bara bli så säger hon, och säger att vi måste sälja huset så att hon ska ha råd att köpa en lägenhet där, hon säger även att hon kommer ta med sig ett eller flera av barnen!, vilket känns hemskt att dela på syskonen.

    Barnen vill helst inte flytta men flyttar mamma så är jag osäker på hur de ställer sig. Jag älskar verkligen min fru och barnen och kan göra allt för henne och familjen, men att slita upp hela familjen och släppa allt vi "byggt upp" här för att flytta 65 mil känns så svårt och motvilligt. Ena dagen känner jag att det viktigaste är att håll ihop familjen så jag får väl ge med mig, och nästa dag känner jag att man inte bara kan flytta för att en person vill hem när vi byggt upp våra liv här. Visst, min fru kanske mår bättre av en flytt men många andra saker kommer ställas på sin spets med oviss utgång.

    Är det någon som har varit i samma situation? hur har ni löst det? oerhört tacksam för råd då jag är helt förkrossad och känner att jag mår så dåligt av detta.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2017-11-23 23:31
    Efter "anonym (tre)" hade sitt inlägg känner jag att jag vill förtydliga lite:
    Det är helt riktigt materiella ting men faktum är att min fru så gärna vill de de flesta av det jag räknat upp och jag såg kanske lite naivt på det och tänkte att det kanske skulle göra att hon mådde lite bättre. Sedan har min fru absolut mer mjukare värderingar gällande släkt etc.

    Ja jag har hela tiden försökt att tänka ur hennes perspektiv, men kanske inser att jag inte alltid lyckats. Tvinga iväg henne stämmer verkligen inte. Jag gjorde research tog referenser etc för att hitta en som verkligen var rätt och kunnig eftersom hon själv försökt ett par ggr innan men hoppat av då det inte funkade. Sedan har vi diskuterat det och hon själv har velat och jag skulle aldrig tvinga min fru till det, utan bara för att jag vill hennes bästa.

  • Svar på tråden Dela på familjen?
  • vilsen2017

    Min fru har också föreslagit att jag kan pendla, men att vara ifrån barnen har jag svårt att tänka mig. Vill gärna vara med dem hela tiden då jag tappade lite under deras första år och har ångest för det idag,  att pendla och jobba i sthlm 2-3 dagar per månad är en omöjlighet med 10 tal anställda. Har även föreslagit att min fru kan pendla men det vill hon inte 

  • vilsen2017

    Tack för de råd som ni kommit med!!!

    Vill inte att det skall vara felaktigt, och ser att det har tolkats lite felaktigt. Jag var lite otydligt och missvisande i min formulering angående hennes uppsägning. Hon har inte sagt upp sig utan att nämna det för mig innan. Hon trivdes inte på jobbet och det var den största anledningen till att hon sa upp sig. Men eftersom hon skulle flytta så spelade det ingen roll om hon tog ett högst temporärt jobb på några månader innan hon flyttade.

  • vilsen2017

    Skulle jag ta upp alla detaljer i ett första inlägg blir det lite långrandigt var min tanke. Jag har pratat med henne och visat stort intresse för hennes behov och hur det kom sig.., och vet varför. Hon vill vara nära sin mamma då hon inte var det när hon var yngre. Jag har försökt att spegla en nyanserad bild av vad som är bäst för HELA familjen. Hon vantrivs här, vi andra trivs, har skola, jobb (som är oersättligt sett till vad som är bra för familjen, och då menar jag inte det monetära) Har även sagt att vi kan åka ditt väldigt ofta och ta hit hennes mamma ofta men det är inte intressant.

    Jag har inte köpt massa materiella saker till henne, eller på ngt vis försökt att köpa henne som du och ngn annan verkar tro. De materiella ting som omnämnts har varit pga att det funnits en önskan från hennes sida och att hon uttryckt att det skulle få henne att bli gladare och må bättre. Så det har i högsta grad varit för min frus bästa. 

  • vilsen2017
    Anonym (Sad) skrev 2017-11-26 22:33:58 följande:

    Har hon varit hem nyligen, antar att hon blir kvar några dagar åt gången? 
    Har det varit flera gåmger under senare tid?
    Kanske det finns någon annan i kulisserna som är inblandad?


    Nej det är verkligen inte så. Hela familjen har följt med nästan varje gång och även om hon har varit där 5-10 ggr senaste året så kan jag inte se att det är någon därnere som är orsaken.
Svar på tråden Dela på familjen?