Inlägg från: Stårschan |Visa alla inlägg
  • Stårschan

    Ekonomisk ersättning för resa

    Det beror ju helt på vem du åker med, och om denne hade tänkt åka i vilket fall som helst; om det är en engångsresa eller något som ska göras till en vana.

    Som riktmärke så får en arbetsgivare skattefritt ersätta dig som kör privatbil i tjänsten med 18.50 kr/mil. Unionen rekommenderar att arbetsgivaren betalar minst 19:50 kronor per körd tjänstemil utöver den skattefria delen.

  • Stårschan
    flygrl skrev 2017-11-24 13:40:48 följande:
    Tack för ditt svar. :)
    Det e ett syskon som kör och vi åker ibland till ett ställe som ligger ca 10 mil bort. Han vill inte ha några pengar men jag vill gärna betala min del och undrar därför ungefär hur mycket man räknar per mil. Jag har inget körkort än och därför ingen aning va det kostar med bensin mm.
    Vägrar han att ta emot bensinpengar så kan du smygbetala genom att insistera på att bjuda på lunch och liknande. Eller att du  - om du någon gång är med när det är dags att tanka - helt enkelt skyndar dig och betalar tankningen och räknar med att det jämnar ut sig i det långa loppet.
  • Stårschan
    sextiotalist skrev 2017-11-24 14:33:20 följande:
    Hade mina vänner (eller jag själv) börja ta ersättning i den nivån som milersättningen är, så hade nog folk inte ens tänkt tanken att be om hjälp.
    Håller med. Jag kommer också från en kultur där medpassagerare oftast inte betalar något alls, för "bilen skulle ju ändå åka åt det hållet, och det är trevligt med sällskap", men om man till exempel planerar att börja samåka till och från jobbet fem dagar i veckan så får man kanske tänka lite annorlunda.
Svar på tråden Ekonomisk ersättning för resa