• catarina.228

    Känslor efter kejsarsnitt

    Fick mitt första barn för 18dagar sedan i planerat kejsarsnitt i vecka 38+3. Var helt inställd på att föda vaginalt men fick i v. 36 veta att han låg i säte och Vändningsförsöket misslyckades i v.37. I staden där jag bor vill dom inte förlösa vaginalt om barnet ligger i säte så jag hade inget val än att föda med kejsarsnitt. Kejsarsnittet var helt okej och jag tyckte det kändes bra. Men i efterhand känns det som att jag inte gått igenom förlossningen än. Jag har min son här men på något sätt går jag omedvetet att väntar på att jag ska få värkar och att en förlossning ska dra igång. Jag sitter här med mitt barn men har fortfarande känslan av att jag inte har gått igenom förlossningen än... som att jag fuskat.. får skuldkänslor mot sonen som redan är här och känner mig tom och ledsen... någon som känner igen sig? Vet inte hur jag ska bli av med denna känsla..

  • Svar på tråden Känslor efter kejsarsnitt
  • catarina.228
    FruNyfiken skrev 2017-11-26 21:45:04 följande:

    Jag är ledsen om jag inte förstår din känsla alls. Jag födde mitt första barn vaginalt och mina andra med snitt. Jag förstår inte varför man ska känna sig "snuvad" på förlossningen alls!? Du har fött ditt barn! Är det pga att andra tycker? Eller varför? Jag förstår faktiskt inte.


    Saken är den att jag tycker absolut inte att jag borde känna såhär, jag håller fullt med om att jag fött mitt barn. Hade någon annan sagt detta till mig så hade jag tänkt precis som du. Så jag tycker inte att det är logiskt att jag känner såhär. Känns mest som att känslorna inte kommit ikapp och jag kan inte ta till mig vad som hänt. Även om jag "vet" att jag fött och jag "vet" att han är mitt barn. Så finns känslan kvar.. jag förstår det liksom inte..
  • catarina.228
    FruNyfiken skrev 2017-11-26 22:05:54 följande:

    Som sagt, jag är ledsen att du känner så! Och jag vet inte alls vad du ska göra. Jag hoppas att du kommer över känslan och kan glädjas åt ditt fantastiska barn!

    Mina tankar går nog lite längre, är det en generationsgrej? Jag har upplevt kritik mot snitt, trots att det faktiskt inte fanns något annat sätt att få ut tvillingar på tvären på. Är det det som gör att det inte känns bra? Att det finns en generell kritik mot snitt?


    Jag har inget emot snitt. Har inte någon i min närhet som har det heller så är absolut inget sånt. Är mer att plötsligt kom ett barn som jag känslomässigt inte förstod vad det kom ifrån.. svårt att förklara en känsla som jag inte förstår mig på själv.. min kropp är liksom fortfarande inställd på att en förlossning ska komma snart..
Svar på tråden Känslor efter kejsarsnitt