• zuces

    IVF våren 2018

    8992 skrev 2017-12-12 17:00:17 följande:

    Jag har funderat lite kring hur man känner för en vårdgivare, ibland klickar man inte alls eller känner som du säger att den är tankspridd. Om man känner så när man träffar sin läkare på RMC, kan man be om en annan då? Eller annan personal som det kan handla om? Eller tror ni dom är så få på klinkerna att man helt enkelt får acceptera den man får ?


    Vi tycker ju det är jätteskönt med han vi träffa! Vi klicka direkt med honom och även han hade utländsk påbrå som oss. Kan inte tänka mig så jobbigt det måste va med en man inte trivs med.. det är redan en jobbig situation som man inte vill ska bli jobbigare. Jag tror nog man kan byta om man känner så men tänk på att alla gånger du är där kommer inte denna läkaren som har ?ansvar? över er som par att kunna närvara. Så i slutändan kanske man inte träffar sin läkare så mycket.
  • zuces
    8992 skrev 2017-12-13 09:32:13 följande:

    Va skönt för er! Man får hoppas på det bästa och försöka se att komma i mål efter så många år är viktigare än att klicka med läkaren kanske haha.

    Hittade en funktion på 1177 där man kunde skriva meddelanden med kliniken, så skrev till dom igår och fick precis bekräftat att remissen blev mottagen av som 5/12 :) känns som en bra start på dagen


    Jag tror du kommer få besöka dem i slutet på januari med tanke på att de har 8 veckors väntetid! Super ju :)
  • zuces
    lilltollo skrev 2017-12-17 12:36:43 följande:

    Varför vänta när man redan försökt och inte lyckats? kan jag tycka är lite dumt.  Hade vi fått frågan om vi inte ville vänta så hade jag reagerat likadant som du!

    Bra att du stod på dig! Hoppas eran kallelse kommer snart!

    Idag kom min mens. Nästa mens, dvs den som kommer i mitten på januari blir vårat startskott. Då börjar vi med gonal-f sprutorna och då är behandlingen igång.   Äggplocket sker i slutet på januari om inget problem uppstår. Nerverna är fan utanpå kroppen


    Åh vi kommer börja ungefär samtidigt! Min mens kom igång i fredags och vid nästa mens ska jag också påbörja min allra första ivf!
  • zuces
    8992 skrev 2017-12-17 14:54:20 följande:

    Jag var så tidigare. Tyckte det va orättvist när folk blev på smällen från ett one night stand och att folk hann få både andra och tredje barnet innan vi ens fått ett. Men allt känns bättre nu när vi ska få hjälp.

    Jag är nog lite för positiv för mitt eget bästa, har ställt in mig helt och hållet på att det kommer funka på första försöket. Har fått för mig att negativa tankar påverkar processen till det sämre.


    Jag var också väldigt avundsjuk av mig för ett halvår sen när man var ett frågetecken och inte visste vad som skulle hända riktigt. Nu när man är nära att få hjälp mår jag mycket bättre och gråter med andra i deras babylycka på tv och så haha. Det är väldigt skönt att inte bli frustrerad och avundsjuk längre..
  • zuces
    Ellifant skrev 2017-12-17 17:50:42 följande:

    Jag lämnar tråden nu! Men jag ska hålla alla tummar och tår för er!

    För oss hände ett mirakel! Vi fick avbryta första ivf försöket för där var inte tillräckligt med blåsor och inte tillfälligt stora iheller! Vi fick veta att vi inte kommer att klara detta själva pga dåliga spermier och ingen egen ägglossning men efter på något sätt blev vi gravida ändå efter två års försök!

    Lycka till (till er alla) <3


    Grattis till graviditeten! All lycka till er :)
  • zuces
    lilltollo skrev 2017-12-17 19:15:48 följande:

    Men vad spännande!! :)   Är du nervös? Hur gamla är ni och vart håller ni till i landet?


    Nej jag ser bara jättemycket fram emot att börja! :) Vi är 22 och 26 år gamla :) vi bor i Göteborg!

    Är du nervös inför starten? Vi får följas åt när vi ligger så lika till med uppstarten! Hur många enheter av gonal-f ska du ta förresten?
  • zuces
    8992 skrev 2017-12-18 19:14:49 följande:

    Ja det är ingen lätt känslomässig berg-och-dalbana vi har hamnat på. Just idag känns det som tiden går såå långsamt. Vet att inget går snabbare av att vara otålig men idag känns det bara som att det aldrig kommer komma någon kallelse... har av någon anledning sovit riktigt dåligt eller inte alls varje natt i 2veckor nu så humöret är inte lika positivt som det brukar :(


    Långsamma dagar kommer ibland, känner väldigt mkt igen mig i det du skriver. Idag är en sån deppig långsam dag för mig också :(
  • zuces
    Octobersun skrev 2017-12-27 10:26:02 följande:
    Jag är inte heller så insatt trots att vi gjort undersökningar, möten osv. Den korta varianten påbörjar man mensdag 2 tror jag, sprutor alltså, dom ska jag ta i cirka 10 dagar, sedan är det dags för äggplock. Därefter är det isättningen.

    Den "långa" varianten är med både sprutor och nässpray. Jag vet inte om den är längre eller om den rent av bara är "krångligare" med tanke på nässprayen också.

    Jag känner mig så nervös för vad som komma skall då jag upplever att jag inte fått all info om allt, eller undersökning heller för den delen.

     


    Den korta varianten sprutar man med i några dagar och tar en extra spruta efter några dagar för att förhindra ägglossning. 


    Med den långa varianten kör man nässpray som du säger för att nedreglera hormonerna och sen börjar man med sprutor precis som den korta. Så det som skiljer sig åt är dessa 2 veckor ungefär som man sprayar. Därav är den långa längre, man blir dessutom oftast mer påverkad av den långa då man nedreglerar alla sina hormoner med nässprayen och det känns då som att man är i klimakteriet har jag hört!


    Av det jag har hört verkar den korta vara uppskattad. Jag vet inte när de väljer den långa men jag tror det är mer när kvinnan är infertil. För oss är allt bra med mig men mannen har färre spermier, därför kommer vi köra den korta varianten. Men är det kvinnan som har svårt att stimuleras och ägglossa/skapa äggblåsor så blir det nog den långa, tror de har bättre koll på hormonerna hos kvinnan när de nedreglerar först.

  • zuces
    Octobersun skrev 2017-12-27 11:37:01 följande:

    Tack för svar!

    Jag verkar ha en normal ägglossning med massor av äggblåsor enligt bm, råkade hamna på en såndär undersökning just förra månaden då under ägglossning så hon såg det. Sa att vi skulle gå hem och ha sex..

    Min man hade "jättebra simmare" och lite över medel i antal enligt sköterskan, detta sa hon när vi frågade vad ICSI är och om det var ett alternativ.

    Kan tänka mig att man blir mer påverkad av den långa. Har bara inte en uppfattning av hur stort det här är, kan man jobba under tiden, hur påverkad blir man osv. Det är nog det som stressar mig också.

    När ska ni påbörja er resa?


    ICSI är inte för er då! :) däremot kommer vi få köra ICSI varianten vilket för oss känns jättebra då de väljer ut de simmarna som ser bäst ut. Så slipper vi oroa oss om spermierna kan ta sig in i ägget på egen hand då de är färre än normalt! Vi påbörjar vårat första ivf försök om ca 2.5vecka :)
  • zuces
    minipeach86 skrev 2017-12-28 16:03:25 följande:

    Är ICSI "långa protokollet" eller vad är detta? =)


    Nej långa och korta protokollet kan göras med icsi.

    Just ICSI innebär att de tar upp en spermie och för in den i ägget. Om detta inte behövs så lämnar dom spermierna och äggen i en liten behållare så får spermierna själv befrukta äggen.
Svar på tråden IVF våren 2018