Inlägg från: LeyasMamma |Visa alla inlägg
  • LeyasMamma

    Känner någon igen utslagen??

    Ser ut lite som när min dotter fick vattkoppor. Börjar som en liten plita och sen blir det en vätskefylld liten blåsa på, nästan som finnar och sedan rött runt om. Ring BVC och rådfråga.

  • LeyasMamma
    12345hopp skrev 2017-11-28 15:36:48 följande:

    Tack för svar. Jag skall såklart kolla upp detta med BVC också.

    Jag funderade på vattkoppor när jag såg ett sånt här märke för ett tag sedan. Då hade hon kanske tre st på ryggen men de gick bort nästa dag, sedan har de liksom varit en eller två prickar lite titt som tätt men bebisar brukar ju ha lite knepig hud i början så jag har inte tyckt att det känts så konstigt. Det är just nu som det liksom blommade upp massor. Men jag får känslan av att jag förvärrat de för jag har ju tittat efter massor nu, smörjt och känt vilket verkar ha gjort det värre.


    Vad har du smörjt med då? Kanske är en reaktion? Eller någon form av nässelutslag?
  • LeyasMamma
    12345hopp skrev 2017-11-28 15:57:12 följande:

    Har smörjt med mini derm salva. Verkar lite som att det blev värre, kanske bara av att jag smörjde eller av själva salvan också.

    Har inte använt den mer sen. Kan det bero på värme/kyla? Och sen att det blivit värre för att jag har vart där och smörjt och petat?


    Mini derm ska ju vara en väldigt snäll och bra salva mot huden. Tänker att det kanske bara varit ett sammanträffande att de blev värre i samband med att du smörjde? Ja en del utslag blir ju värre av värme. Har svårt att tänka mig att det skulle vara själva smörjandet i sig som gjort de värre. Men du kan ju testa att smörja lite mini derm på ett litet område och se om de blir värre där, då får du ju svaret. Kanske kan va en reaktion, men som sagt, BVC vet nog bäst :) lycka till!
Svar på tråden Känner någon igen utslagen??