Inlägg från: Snuttis2 |Visa alla inlägg
  • Snuttis2

    Hur ofta äter era 6 veckors gamla

    Nu är min pojke snart 4 månader men han kan fortfarande äta mellan allt från 30 Min o 4 Tim så det du beskriver låter fullt normalt !!

    Viktigt att tänka på är att Förutom att tutta för mat kommer bebisen med jämna mellan rum av ett antal veckor behöva öka din mjölkproduktion o då vill de tutta hela tiden.

    Sen betyder också tuttandet närhet o trygghet vilket de vill ha mest hela tiden i början !

    Jag skulle råda dig att Undvik att laborera med ersättning , bröst mjölken är trots allt det allra bästa för barnen o börjar du ge ersättning minskar du ju efterfrågan på mjölk i brösten o då finns ju risken att den inte räcker ..

    rådgör med bvc vid besöken om du är osäker på vikt o mjölktillgång...

  • Snuttis2

    Du kan absolut ge ersättning om det konstateras att din amning inte funkar dock kan jag inte läsa mig till det i din text ! Du beskriver ju att hon gått upp i vikt o att bvc inte verkar oroade? Att hon sedan vill amma ofta kan ju ha fullt naturliga orsaker vilket jag beskrev ovan !!

    Jag hade diskuterat din oro med bvc innan du gör egna förändringar, jag var själv jätte orolig över amningen o tänkte också laborera men avvaktade o mjölken har sedan funkar fint!!

  • Snuttis2

    Börjar du med ersättning så introducera du automatiskt ny sugteknik för dottern som vilket ibland kan ställa till det när de är små, att amma o ta ersättning parallellt alltså!

Svar på tråden Hur ofta äter era 6 veckors gamla