• Mariell8

    Vad är kopplingen mellan autism och Asperger?

    Anonym (j) skrev 2017-12-02 01:46:05 följande:

    Ska snart sova så svarar längre imorgon, undrar bara dock, jag upplever att folk blir skitsura om man säger att man tycker nån med Asperger är jobbig, varför får man inte tycka det? 


    Det är nog för att många tolkar det som att du tycker personer är jobbig just för att denne har AS. Det är vanligt att man tolkar det.
  • Mariell8
    Anonym (j) skrev 2017-12-02 16:24:15 följande:

    En sak förstår inte jag, man får tycka att fulla människor är jobbiga, varför får man inte tycka aspergare är jobbiga om de faktiskt är jobbiga mot en? Vet att valet att dricka sig full och tappa kontrollen är frivilligt, såvida man inte är alkoholist, men ändå! Många dricker lite för mycket utan att vara alkisar för att de mår dåligt, varför får man kasta skit på dem för? Det är ett helvete att inte må bra, det kan jag lova.


    Den person som dricker alkohol och blir full väljer själv att dricka alkohol.

    Medans en med Asperger inte själv har valt den diagnosen.

    Det går inte att jämföra dessa två.
  • Mariell8
    Anonym (j) skrev 2017-12-02 22:48:18 följande:

    Så om en person med Asperger beter sig illa åt, får problemet förklarat för sig men ändå fortsätter, då ska man ha förståelse för den honom/henne?

    Får man seriöst inte klaga på aspisar? Tror ni att alla som nån gång tycker de är jobbiga är nazister?


    Du har all rätt att klaga på vem du vill men att klaga öå se som inte kan styra eller hjälpa sitt beteende är rätt omoget och löjligt. Bättre att lägga sin energi på andra saker istället.
  • Mariell8
    Anonym (j) skrev 2017-12-02 23:36:09 följande:

    Men Asperger är ju inte samma sak som mental retardation, då borde man väl kunna ändra på sitt beteende? Om man nu får det förklarat för sig tydligt.


    De flesta med AS klarar inte av att ändra sitt beteende. Men det finns säkert de som klararn det.
  • Mariell8
    Regndamen skrev 2017-12-03 09:44:47 följande:

    Klart man får klaga på beteenden, folk har ändå rätt att få vara ifred. De personer som har svårt att förstå sociala sammanhang brukar ha speciella boenden och personer med sig.

    Skulle inte du tala med personalen på ditt boende om ditt tvång att skriva såna här inlägg?


    Nej, alla som har svårt socialt bor inte på speciella boenden och har inge personer runt sig. Det är individuellt. Finns folk utan AS diagnos som också kan ha svårt socialt.
Svar på tråden Vad är kopplingen mellan autism och Asperger?