• Anonym (Joho)

    Vad är kopplingen mellan autism och Asperger?

    Anonym (hm) skrev 2017-11-30 23:33:06 följande:

    Jag ska få en utredning snart och min psykkontakt är väldigt noga med att de inte ger ut Asperger som diagnos längre. Verkar så jäkla rörigt.


    Det gör de visst, min dotter vid diagnosen aspergers i vintras, jag fick den i somras.
  • Anonym (Joho)
    Anonym (j) skrev 2017-12-03 09:17:27 följande:

    Ok, låter lite motsägelsefullt om de nu inte är förståndshandikappade. 


    Min dotter med aspergers är beräknad att vara runt fem år äldre mentalt än hennes riktiga ålder.

    Hon är extremt intelligent och ligger långt före alla andra i klassen, men hon har svårt för det sociala. Inte i den form att hon inte har vänner, men hon kan inte tolka kroppsspråk och hon tolkar allt bokstavligt. Det spelar ingen roll hur många gånger man försöker förklara, hon förstår ändå inte. Hon ser hur andra gör och försöker härma, men hon har ingen riktig förståelse för VARFÖR man gör si och så.
  • Anonym (Joho)
    AndreaBD skrev 2017-12-03 10:40:06 följande:

    Nu vet jag inte hur gammal hon är, men från tonåren eller helst efter tonåren brukar de väl ändå förstå om något är helt förbjudet, eller i alla fall så pass oönskat att man får stora problem om man bara struntar i det?


    Hon är 8 och visst förstår hon principen av regler och är, till skillnad från sina kompisar, väldigt noga med att de efterföljs, men hon förstår inte alltid VARFÖR reglerna är som de är.

    Att tonåringar ofta klarar sig mer obemärkt beror till stor del på att de lärt sig vad som förväntas i olika situationer och helt enkelt härmar andra i sin omgivning, medvetet eller undermedvetet.

    Jag var och är där själv. Det är först nu när jag närmar mig 30 som jag genuint känner att jag klarar situationer jag inte kan analysera sönder i förväg.
Svar på tråden Vad är kopplingen mellan autism och Asperger?