Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Snabbintervju....tips...

    Carambolan skrev 2017-12-06 19:12:27 följande:

    De kommer intervjua många och nästan alla kommer verka likvärdiga. Ta till ett knep som utmärker dig. Till exempel utseendemässigt så att de kan prata om dig som "hon med det blåa håret" eller "hon med med den glittriga kavajen". Eller genom cool kuriosa, "hon som spelat i curlinglandslaget" eller "hon som har sju hundar". Det är ett stort steg före att vara "va-hette-hon-den-där-fjärde-med-långt-hår".


    Dina idéer är bra så ta inte det här på fel sätt, men jag håller på med en del udda intressen och har tänkt som dig förut och berättat om det och det ses alltid utan undantag som negativt, arbetsgivaren ser det som att man är i en nisch och inte kommer passa in med övriga medarbetare.
  • Glinda från Oz
    Kanttant skrev 2017-12-06 21:00:47 följande:

    Men har det vart vanliga intervjuer då eller en sådan här snabbintervju? För när däller snabb intervjuer och networking events så håller jag med helt Carambolan, det är generellt viktigt att sticka ut - både visuellt och intellektuellt.

    Sedan kan det såklart bero på vad det är för intresse du berättar om, vilken bransch du jobbar i och framförallt HUR du pratar om det.


    Båda och, vid en vanlig intervju är min erfarenhet att de är intresserade på ett personligt plan, men åsikten kring det är detsamma. Att sticka är ÄR viktigt, men det är också viktigt att inte sticka ut för mycket. Visst beror det på bransch, att säga att man har nio katter (som exempel) funkar jättebra om man ska söka jobb i djuraffär, på katthem eller andra ställen som håller på med djur, i alla andra jobbsammanhang riskerar man att ses som en galen kattkärring.
  • Glinda från Oz
    Kanttant skrev 2017-12-07 00:09:17 följande:

    Det är klart att leda med "jag har nio katter" inte kommer tas emot bra i de allra flesta sammanhang. Såklart måste man ju använda lite sunt förnuft och förstå att inte ta upp saker som man vet generellt ses som avvikande på ett negativt sätt.


    Jag tog upp det för att exemplet som gavs var sju hundar. Du nämner exakt det jag ville få fram, att sticka ut för mycket anses som negativt. Det är en svår balansgång att hålla sig på rätt sida av att sticka ut utan att det ses som för mycket.
Svar på tråden Snabbintervju....tips...