Inlägg från: Femhenist |Visa alla inlägg
  • Femhenist

    För kallt i hyresrätt, vad kan man göra?

    HALLÅ!!! Gör inget dumt nu! Man kan inte själv göra en mätning och sedan bestämma att betala mindre hyra, för så jävla dumt fungerar det inte i ett civiliserat land. MEN, så länge hyresvärden inte ens bemödar sig med att komma till dig för att göra en mätning så borde du kunna deponera hyran hon länsstyrelsen. Googla på deponering av hyra länsstyrelsen och sedan ditt län så får du mer information. När hyran väl är deponerad så meddelar du hyresvärden om vad du har gjort och att du kommer fortsätta att göra så tills allt är utrett och klart.

    ...och även om en egen mätning inte är värd ett jota i juridisk mening så kan det ju vara intressant för dig själv. Temperaturen skall vara 20 grader i "vistelsezon", minst 1 meter ovanför golvet och lika långt från vägg. Man bör dessutom mäta på flera platser och inte för nära fönster där ska dra in luft, men som kan göra det missvisande.

  • Femhenist
    Ano5 skrev 2017-12-07 13:11:32 följande:
    Hyresvärden har satt upp termometrar i bägge rummen så de kan alltid se vår temperatur på deras datorer. De säger att de inte har "glömt bort oss" utan att de ser varje dag i sitt system att vi har alldeles för kallt.
    OK, men då är det ju uppenbart något på gång, och hyresvärden är inte ovillig, utan bara lat. Och är det så att ni är överens om att det är för kallt hos dig så borde du ju kunna begära åtgärd ASAP.

    ...och om inte - Deponera hyran bara. Jag gjorde det för 25 år sedan, och det var ganska oproblematiskt. Principiellt är det inte heller konstigt, för du betalar för något som du inte får. 
Svar på tråden För kallt i hyresrätt, vad kan man göra?