• Thereisthat

    Varför har folk så svårt att skapa sig ett liv som de orkar med?

    Svar till TS: Vi lever i en stressad värld och kvinnor i den åldern drabbas hårt av den p.g.a. sociala förväntningar om att både vara perfekta mödrar och karriärister. Lägg då till ålderskriser, att kvinnor har större krav på sitt utseende och att de föralltid ska vara unga och alltid ha tid med kompisar och så ska de dessutom vara duktiga i allt de gör... Det är enormt påfrestande! Därför har kvinnor i den åldern svårt att få ett liv de orkar med.

    Även för oss karlar i 30 årsåldern är det jobbigt att få ett liv att gå ihop. Jag gjorde dock såhär: slutade leva som en förvuxen tonåring och tog tag i träningen, började äta rätt, började studera, flyttade bort från den ort jag växt upp i och började umgås med folk jag tyckte om. Ich framförallt tog jag bort mig själv från sociala medier så slapp jag känna mig som en loser i jämförelse med kompisar som studerat färdigt och nu har ett jobb och en karriär.

    Det här är ett stort problem idag och ingenting man ska tro att det beror på lathet! Vi blir väldigt pressade idag och många lider faktiskt av det.

  • Thereisthat
    Anonym (Förälder) skrev 2017-12-09 11:57:18 följande:

    Stressad värld och sociala förväntningar talar ni om.

    Men samhället det är du och jag!

    Sluta att stressa andra och lugna ner dig själv.

    Lär dina barn att de inte behöver prestera för art vara lyckade och älskade.


    Absolut! I den bästa av världar skulle pressen vara obefintlig. Men som du vet så lever vi inte i den bästa av världar så det är inte så lätt som att bara lära barnen att inte stressa så mycket. Det krävs en ideologiförändring isf, och det tar tid MEN är inte omöjligt. Under medeltiden, som vi så ofta hånar, var vi mindre materialistiska och mer andliga och hade generellt sett mindre press på oss. Men det förändrades långsamt från reformationen till industrialismen till att vi lämnade andlighet och ersatte den med materialism.
  • Thereisthat
    Anonym (Förälder) skrev 2017-12-09 15:44:59 följande:

    Ja, vi måste nog gå tillbaka till mer andlighet, på lite sikt tror jag att vi gör det. Men det kommer att ta tid. Innan det blir bättre blir det nog tyvärr värre. Vi måste komma till en punkt där majoriteten inser att så här kan vi inte ha det, så här vill vi inte ha det.


    Andlighet och sånt kan funka för vissa, men det är inget måste. Jag tror snarare att vi i framtiden kommer att bli mindre materialistiska och värdesätta andra saker i livet. Eller det är snarare vad jag hoppas. För såsom det är nu finns egentligen bara en värdemätare: materialistisk framgång.
  • Thereisthat
    Notetur Nomen skrev 2017-12-10 19:09:39 följande:

    Absolut inte. Psykisk ohälsa är mycket mer utbredd i fattiga länder och bland de fattiga i rika länder.


    Sen finns det ju också ett stort mörkertal i fattiga länder också.
Svar på tråden Varför har folk så svårt att skapa sig ett liv som de orkar med?