Inlägg från: chrissepisse |Visa alla inlägg
  • chrissepisse

    Behöver hopp - kan man klara sig från smitta när ens barn har magsjuka?

    Werna skrev 2017-12-13 08:40:33 följande:

    Det måste vara så otroligt jobbigt att vara förälder och ha kräkfobi! Vad är det som har hänt med folk som blir så himla hysteriska av magsjuka?

    Men som svar på din fråga: ja man kan klara sig från smitta, men det är svårt att undvika att smittas om man är den som tar hand om barnets kräk och bajs. 


    Jag har och har alltid haft kräkfobi. Det är inget som har hänt mer än att jag blir väldigt, väldigt sjuk av magsjuka. Jag har svårt för att kräkas och det är väldigt obehagligt att göra det. 

    Det är jobbigt när barnen blir sjuka, men jag har alltid stålsatt mig och tagit hand om barnen trots att jag inombords är fullständigt panikslagen.

    För att besvara TS har jag klarat mig många fler gånger än vad jag har blivit smittad. Jag har haft barn med magsjuka minst en gång varje vinter de senaste femton åren och har blivit smittad fyra gånger. Det är alltid jag som tar hand om smutsiga sängkläder, hjälper till att hålla spannen osv. Min man har också bara blivit smittad vid samma tillfällen som jag. Han blir dock inte alls lika sjuk.
Svar på tråden Behöver hopp - kan man klara sig från smitta när ens barn har magsjuka?