Inlägg från: hundhund196 |Visa alla inlägg
  • hundhund196

    Fodervärd åt helvete

    Är "uppfödaren" SKK ansluten så kommer det bli lite jobbigt för henne. Hon får INTE lämna ut en hund utan kontrakt o utan veterinärbesiktning. har hon gjort det ändå så kommer SKK att vidta åtgärder mot henne. o kan tom bli utesluten ur SKK. på ett fodervärdsavtal till hane så är det 6 parningar som gäller under 5 år från det datumet du skrev på. Ska du betala så är det halva köpeskillingen o hon har rätt till 3 kullar. Det heter bibehållen avelsrätt. Även om du nu har hunden hos dej så är det din skyldighet att se till att hunden kommer till veterinären för att kolla öronen. Det hade du varit tvungen till även om du nu hade papper på att du var fodervärd. Fodervärden står för alla kostnader som inte har med avel att göra. Dock liten reservation då eftersom han var dan i öronen innan du tog honom.
    Du måste lösa detta med uppfödaren på ett eller annat sätt. Du kan inte ha en hund hemma hos dej som du inte vet hur det blir med. Ta endast o skriv på ett SKK fodervärdsavtal. Där det står MAX 6 kullar. Inga hemma kletade kontrakt. Är hon SKK ansluten så måstte hon skriva ett sånt avtal med dej. Sök på nätet där tror jag dom finns. 

    Även om jag tycker du ska lämna tillbaka honom. Ja synd om hunden visst men ska du vara fodervärd så krävs det ett sammarbete med uppfödaren o den har ju tydligt visat att det inte går att sammarbeta med henne. 

    MEN att folk aldrig lär sej. Ta aldrig emot en hund om ni inte får papper på vad som gäller. Någon i bekantskapskretsen kanske har lite hundvana o vet hur man ska gå tillväga. kontakta SKK innan!!!

Svar på tråden Fodervärd åt helvete