Inlägg från: Anonym (Läs.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Läs.)

    Problemet med "att följa Jesus"

    Högmod orsaken till fallet 

    Vi människor har fått en fri vilja och väljer vi Guds väg blir vi Guds tjänare. Hur skulle Gud kunna veta vem som älskar honom, om vi inte hade en fri vilja?

    Varför skulle inte en ängel, skapad av Gud med en fri vilja, kunna vara Guds tjänare? Gud skapade en ljusets ängel - en god ängel. Och uppenbarligen med en fri vilja.

    Men ängeln blev högmodig och gjorde uppror mot Gud och föll därmed bort från sanningen.

    Det var med ängeln som det var med de första människorna - olydnad och uppror mot Gud ledde till syndafallet.

    Det står också i Guds ord att den fallna ängeln som blev Guds fiende, d.v.s. Satan, drog med sig andra änglar som också syndade. Så visst var änglarna Guds tjänare från början, men de förlorade denna ställning genom att välja fel.

  • Anonym (Läs.)

    HUR MAN BLIR FRÄLST. Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

    Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

  • Anonym (Läs.)

    Svar på lite frågor. Jo det handlar just om att man ska tro. Det står i texten. Jag ställde samma fråga som du förut till någon angående om man inte hade fått höra talas om Jesus. Alla ska få göra det. Men hur det går till. Har jag inte 100% svar på. Bless

  • Anonym (Läs.)

    Får man välja sina föräldrar? Innan man föds då eller?

  • Anonym (Läs.)

    Jag har inte gått teologi utbildning. Men vänd dig gärna till någon som har med dina frågor.

  • Anonym (Läs.)

    Det finns mycket när man tar emot Jesus. Man får den heliga ande i sig. Har själv uppleft det. Men jag som kristen gör många fel. Alkohol har varit mitt stora problem i ungdomen. Ingen människa är felfri.

  • Anonym (Läs.)

    Men om dem inte är felaktiga. Jag kommer alltid tro på jesus. Sen vad andra vill eller inte tro på är upp dig/er

    Jag skulle ALDRIG själv försöka tvinga någon på min tro.

  • Anonym (Läs.)

    Som många säkert vet. Det finns demoner. Det va en kille i tonåren som lyssnade på djävulen musik. ( världens musik) ( alla kanske inte fårstår vad jag menar) men i alla fall. Det stod en demon med röda ögon i hans rum. Han blev livrädd. Hans mamma va kristen. Sonen berättaade det här för sin mamma. Natten efter stod samma demon utanför hans hans fönster.men inte längre i hans rum. Han lyssnade aldrig på den världsliga musiken igen utan blev frälst. Jag hade också också blivit livrädd om jag hade en demon i mitt sovrum som stirrade på mig med röda ögon. Tack Gud att det inte finns demoner i mitt hem. Ni som inte tar det här på allvar det kan hända dig på ett eller annat sätt. Men be Gud då att demonerna försvinner i JESU NAMN.

  • Anonym (Läs.)

    Päronsaft ska du inte gå till kyrkan idag o kolla dina nivåer eller vad du nu pratar om och se om det stämmer.

  • Anonym (Läs.)

    Själv har jag inte sett den helige ande. Men jag har känt av honom och väldigt ofta. Men det är svårt att förklara för en okristen tycker jag. Men JESUS älskar er. Bless o trevlig helg.

Svar på tråden Problemet med "att följa Jesus"