• pigglet

    Nybliven tvåbarnsmamma-trött och ledsen

    Superbra tips i #9. Håller med om allt.

    Ofta sover bebisen bra i vagnen. Eftersom pappan inte vill sitta inne hela fm känns det givet att han tar det äldre barnet och går ut, alla mår bra av att komma sig ut tror jag. Antingen sover du och bebisen hemma, eller så tar pappan med bebisen på promenaden - kanske sover den 2 timmar i vagnen och du får sova hemma. Eller så går du med ut. Jag VET att det känns motigt, speciellt när man är SÅ TRÖTT, men faktum är att man blir piggare av en promenad, få lite dagsljus gör också sitt till.

    Se till att pappan och 4-åringen får stimulerande dagar. Vad vill han själv göra? Åka och hälsa på någon? Lekland? Badhus? Bara vara ute? Jag tror att både han och 4-åringen mår bra av att komma sig ut, en bonus blir att du får sova med bebisen, det blir mindre stök hemma och alla är nöjdare i slutet av dagen.

    När man är mitt i det känns varje dag övermäktig. Men det är så att det är en ganska kort period. Det KOMMER bli bättre, och det ganska snart. Försök att bara flyta med, just idag är det så här. Acceptera. Nu orkar ni inte ha välstädat, ni prioriterar att överleva och ta hand om era barn.

Svar på tråden Nybliven tvåbarnsmamma-trött och ledsen