• Annelie 76

    Nybliven tvåbarnsmamma-trött och ledsen

    Hade aldrig tvåbarnschock men nu med trean, oj oj oj. Men det är jobbigt i början. Sömnbristen tar musten ur en och man blir helt ihjäl. Du behöver prioritera sömn just nu. Mannen får klara sig själv på kvällarna, gå och lägg dig. Ha 4-åringen på dagis åtminstone 15 timmar (tre dagar) så du kan vila då. Stå ut just nu och försök tänka att det blir bättre snart. Det känns som jättelång tid men om bara nån månad (några veckor!) kommer bebisen sova lite bättre och äta mer sällan. Då blir det bättre för er alla. 4-åringen tar inte skada av att du just nu har lite kort stubin. Förklara att du är trött, be henne om hjälp med enkla saker så hon får känna sig stor och kramas mycket. Kramar hjälper väldigt bra.

  • Annelie 76
    Soontobe2barnsmamma skrev 2017-12-20 10:46:16 följande:

    Det är inte ens lunchdags och vi bråkar redan????det började med att fyraåringen vägrade kissa efter natten, vägrade äta sin grötfrukost och enbart tjatade om att hen vill åka till lekland eller se på tv. Lyckades behålla lugnet länge och blev inte arg och efter diverse olika ?metoder? var det ok at kissa och äta frukost. Sen var det dags för nästa pärs. Detta med att kolla på tv där jag till slut gav med mig att det kunde få bli en stund på förmiddagen men inte tv på kvällen. Där blev maken och jag osams istället då han hatar att sitta inomhus en hel förmiddag och speciellt att det ska bli så mycket skärmtid. Han sa då saker som att ?ja du får väl titta på dumburken hela dagen då om det gör dig lycklig,vi går aldrig mera ut?. Eftersom jag känner honom väl och hör att han är irriterad så är det som att det blir droppen över bägaren. Känns som att han stundtals bara går och längtar till jobbet och det känns som att någon av oss måste orka ta rodret eller vad man ska säga. Så det hela slutar med att jag skriker på maken inför våra barn vilket naturligtvis inte känns ok. Jag får hemska tankar om att vad har vi gett oss in på, jag ångrar mig, jag fixar inte det här. Fast jag innerst inne vet att jag fixar det och att jag absolut inte ångrar mig för jag älskar min familj mest av allt. Men jag vet bara inte hur jag ska hantera alla situationer då ett enkelt BVC besök bara känns som ett projekt.


    Men 4-åringen vill väl gå ut? Eller iaf vara ute, påklädningen är ju inte alltid så rolig. Pappa och stora barnet kan väl gå ut själva? Tycker det låter som att han behöver planera lite bättre, tex säga på en gång till sonen att nu är det frukost och sen går vi ut och leker. Då blir det lättare än att sonen först kommer med önskemål och sen får ett nej.
  • Annelie 76

    Det låter lite som att du har tre barn istället för att ni är två vuxna och två barn. Är han van att du ensam styr och ställer hemma? Är han mer som än gäst hemma än en fungerande vuxen och förälder?

  • Annelie 76
    Soontobe2barnsmamma skrev 2017-12-24 10:28:36 följande:
    Maken är en engagerad och närvarande pappa, jämställd make. Han har hittat på saker med äldsta barnet som badhus, lekland etc. men eftersom det varit längre än en månad tycker han att det dom senaste dagarna varit lite motigt att hela tiden aktivera äldsta barnet och komma på nya grejer. Han är också trött,inte perfekt men han gör sitt bästa.
    Barn behöver inte aktiveras, det räcker med att leka med dem.

    Sömnbrist är hjärndödande. Det märks snabbt varför det används som tortyr. Vad bra att pappan tagit några nätter, man behöver hjälpas åt. Läste en undersökning gjord i en föräldratidning en gång som visade att par som hjälptes åt på nätterna, även fast en jobbade, hade bättre förhållande.
Svar på tråden Nybliven tvåbarnsmamma-trött och ledsen