• Error

    Veganer och vegetarianer - vad äter era barn?

    Hej! Har varit vegetarian sedan tonåren (ja, vegetarian och inte fisk- och fågelägare) och även min man håller på att gå över till vegetariskt. Vi funderar båda på att äta enbart veganskt.

    Vi har börjat planera inför barn och då funderar ju klart jag på vad dom borde äta. Det mest logiska för mig är ju att de äter det jag och min man lagar, men hur mycket jag än är emot kött-normen vill jag ändå att, om dom vill, ska kunna välja i framtiden vad de vill äta. Är rädd att kroppen kanske inte pallar få i sig kött om den inte fått det sedan barnsben. Eller tänker jag fel?

    Vill gärna veta hur andra vegetarianer och veganer resonerar kring detta och undanbeder vänligt men bestämt en massa åsikter från fundamentalister från båda hållen.

  • Svar på tråden Veganer och vegetarianer - vad äter era barn?
  • Error
    Carambolan skrev 2017-12-22 08:14:15 följande:

    Är inte där själv, men har flera vegetarianer i min närhet som låter barnen äta kött i förskolan/skolan men vego hemma.


    Det har jag också tänkt. Fast å andra sidan kommer de inte börja på dagis förrän i 1-årsåldern, men de kanske vänjer sig snabbt.
  • Error

    Tack, Fågel Flax för ett jättebra inlägg! Var också orolig för det här med utanförskap, men som du säger finns det lösningar till allt. Det är ju trots allt 2017 och utbudet på vegetariskt är ju nästan lika stort som animaliskt. Annat var det för 15 år sedan :)  

Svar på tråden Veganer och vegetarianer - vad äter era barn?