• BuoBä

    Bästa barnvagn för terrängkörning?

    Kolla efter stora lufthjul och fjädring. Hög markfri gång under förvaringskorgen. Och fasta framhjul som helst sitter på samma bredd som bakhjulen. I snö/lera blir det nämligen extra jobbigt om man måste "spåra" för både fram och bakhjul.

    Ev skulle en trehjulig vagn funka, men det finns få modeller med liggkorg och bakåtvänd sits. Och de är lite mer instabila.

    De tillbehör som låter relevanta för er är myggnät, regnskydd och åkpåse. Babyskyddsadapter är smidigt när man gör kortare ärenden med bilen, men med er livsstil låter det inte som något nödvändigt. Sen finns det massa "bjäfs" som mugghållare, extra suffletter mm som kan vara kul men man klarar sig utan.

  • BuoBä
    mockingbird skrev 2017-12-22 18:33:54 följande:

    just det, dessa babyskyddsadapter? Är det alltså så man tar lös liggdelen och bara kan klicka fast barnskyddet på chassit istället? Eller har jag förstått helt fel? :D kanske skulle det användas om det följer med i köpet men kanske inget jag skulle jaga efter eller lägga större summa pengar på :)


    Ja, med adapter kan man klicka fast babyskyddet direkt på chassit. Förutsatt att man har ett kompatibelt babyskydd såklart. Det blir rätt tungt att bära babyskyddet, och ska man bara in i affären en kort sväng eller tex förflytta sig från bilen in till någon man ska besöka så är det rätt opraktiskt att bängla ur barnet ur stolen och ner i vagnen.
  • BuoBä

    Kolla www.barnvagnsblogg.com. Hon har testat mängder med Emmaljunga och fotat många i bagagen på deras bil.

    Generellt så är inte chassit problemet med en Emmaljunga, utan det är korgen som tar massa plats både på höjden och längden. Babyaffärer brukar tyvärr inte vara så pigga på att låta en provlasta, men ni kanske känner någon som kan låna ut sin vagn i 5 minuter. Så ser ni hur det blir.

  • BuoBä

    Jag hade en Emmaljunga Nitro City kan tilläggas. Den fyllde hela bagagen på en Toyota Prius. Men Prius har ett litet bagage för att vara en kombi.

Svar på tråden Bästa barnvagn för terrängkörning?