Inlägg från: beccagranen |Visa alla inlägg
  • beccagranen

    Mitt barn har inga sparpengar

    Jag hade inte heller något sparkapital från mina föräldrar när jag flytta hemifrån. Jag jobba extra i tonåren och börja arbeta efter gymnasiet. På så vis hade jag mina fickpengar och kunde spara till körlektioner mm. Däremot kunde mina föräldrar hjälpa till med praktiska ting, som att bidra med flytthjälp, utrusta mitt första hem med saker dom hade i sitt hem osv. Och det har gått bra ändå. Lika så var det för min man, han kunde bo hemma för 2 000kr /mån när han fick sitt första jobb. Vilket gjorde att han kunde köpa bil och spara pengar etc. 

    Så alla bidrar vi på olika sätt. Jag hade vänner som hade 40-60 000 kr i handen som reste/shoppa upp allt så det kom kanske inte till den nytta föräldrarna önska.

    Jag har dock valt att överföra 250kr i månaden per barn. Nu har vi även svärföräldrar som givmilt gav samma stående överföring i dopgåva. Så våra barn kommer ha drygt 110 000kr på 18 år, per barn. Jag kommer inte ge fri tillgång till dessa pengar, utan dem ska användas nyttosamt. För att shoppa loss, resa och köpa bil ska man jobba och spara. 

    Man behöver inte spara enorma summor, men tänk: 100 kr mån = 4 800kr på 4 år = körskolepaket? bidra till studentboende? 

    Men finns det inte utrymme i ekonomin så är det ju så, alla barn får inte en kappsäck med pengar. 

Svar på tråden Mitt barn har inga sparpengar