Inlägg från: Anonym (medicinsk abort hemma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (medicinsk abort hemma)

    Vad har jag att vänta mig?

    Jag tog de sista tabletterna för medicinsk abort idag, i sen vecka 5. Det har varit mycket mindre smärtsamt än jag trodde.

    Träffade gyn i torsdags, hon sa att jag var längre gången än jag hade sagt till henne. När jag träffade henne var min sista mens första dag för 5 1/2 vecka sen, hon sa att jag var i vecka 6+2, hade för mycket att tänka på än att ifrågasätta då men nu i efterhand tycker jag det är helskumt. En liten stund senare träffade jag barnmorska, hon var helt fantastisk och gav mig stöd och lugnade mig. Fick första tabletten av henne och resten att ta med hem.

    Fredag var "mellandag", hade lite lätt mensvärk då och då under dagen. Mådde lite illamående men inget som direkt störde. 

    Lördag tidig morgon började jag med 2 alvedon och 1 ipren, 30 min senare tog jag 4 cytotec högt upp i slidan. 3 timmar senare svalde jag 2 cytotec till. Blödningen kom igång nån timme efter att jag tagit de första cytotec. Hade rätt rejäl mensvärk och lite innan 13 tog jag ny dos smärtstillande samt en oxynorm (morfin) och något efter så försvann nästan all värk. Har kunnnat vara ute på stan och gått en promenad utan problem. 

    Har blött som en väldigt riklig mens och det har även kommit ut en del slemklumpar varav en ganska stor, använt stora nattbindor och behövt byta med några timmars mellanrum. 

    Fick lite biverkningar av oxynormen men annars har det känts som rejäl mensvärk och nu mot kvällen har det nästan helt släppt. 


    Blev ett långt inlägg men vill dela med mig av en bra erfarenhet av medicinsk abort i vimmlet av alla hemska.

Svar på tråden Vad har jag att vänta mig?