• Celaena

    Matvägrande unge

    Nu minns jag inte riktigt förhållandet mellan vikt och längd på så små men är inte det där en ganska stadig vikt i förhållande till längden?

    Jag tycker det låter som en rätt normal unge och är han pigg, frisk och aktiv så får han i sig tillräckligt med mat. Det är vanligt att man som förälder tycker att de verkar leva på luft men ändå växer de och utvecklas.
    Tycker det är imponerande att han får i sig 4-5 korvskivor + makaroner, det är ju jättemycket!

    Mina tips är iaf att låta han äta själv. Blanda inte maten utan lägg varje sak för sig. Lägg inte på för mycket. Skär smörgåsar i små munsbitar. 
    Ät tillsammans! Att se andra äta kan uppmuntra barnet. 
    Låt honom ta mat från era tallrikar. Många barn är mer intresserade av vad andra äter. 

    Sen angående frukost så är han kanske inte en frukostmänniska. Vi är ju olika. Min ena unge är hungrig som en varg så fort hon slår upp ögonen, sen de andra två kan gå en halv dag utan mat om man inte påminner dem.
    Sen kan macka vara övermäktigt för en som är dålig på frukost. Prova yoghurt eller nåt, eller välling för all del. 

    Till sist, så länge han är frisk och utvecklas bra så tänk inte så mycket. Försök att inte göra en grej av att han inte äter för de märker att ni är pressade och då blir ätande en obehaglig grej.
    Och det gör inget att han inte äter jättevarierat. Man glömmer bort det fort men när man börjar med smakisar så får man lära sig att det tar ett bra tag för barn att lära sig tycka om varje ny smak. Vissa älskar mat direkt och andra tar god tid på sig att lära sig nya smaker.

Svar på tråden Matvägrande unge