Inlägg från: Diamanten91 |Visa alla inlägg
  • Diamanten91

    Tjafs om förskola!

    Hej

    Blev en hysterisk tjafs idag.

    Har barn på snart 5 år och en nyfödd 3 månader.

    Det äldre barnet har gått på förskola lite olika tider innan jag va gravid ,eftersom ja inte hade ett riktigt schema utan var timvik.

    Sen kom syskonet nu i höstas och sen dess har stora barnet varit hemma på heltid alltså hemma varje dag i 3-3,5mänad.

    Jag ville helst så eftersom i början var det jobbigt innan man "kommit igång igen efter förlossning och allt".

    Men tänkte nu efter julledigt börja på 20-tim,9-14 mån-Tors.

    Pappan och jag var överens ,men idag exploderade.

    Började med disskution om att jag tycker synd om stor barnet som är ensam hemma med mej och vi känner inga småbarn ,så vi träffar aldrig några barn på fritiden och jag könner att barnet måste nu ut och vara lite social då ja inte har tid är jämt med den lilla ,fixa ersättning ,byta blöja ,diska,fixa mat.. känns som 5åringen får klara sig själv stackarn.

    då sprack det ,"varför ska vi betala när du är ändå hemma Bla Bla Bla... om barnet ska ändå gå får det bli 15 timmar som är gratis.

    Nej sa jag eftersom det är varje dag Mån-fred 8-11 det är alltså tre timmar per dag blir väldigt hattigt jag bor ca 2 km därifrån och med en 5åring som ska promenera bredvid och en nyfödd där den ibland inte vill ligga i vagn ,dessutom måste man gå vid halv 8 ut för att hinna vara till 8 på förskolan ,och då är det kolsvart ute så tidigt.

    Så jag sa att jag vill 9-14 då är det ljusare ute.

    Sen börja han vara elak varlfr kasta pengar på förskola ,du är bara lat du vill inte gå upp tidigare ,det är inte så mörkt ute,du vill bara lämna barnet kl 9 för att den ska vara där längre och du ska lata dig hemma och sova.

    Okej sa ja ,då ska ja aldrig mer diska ,fixa tvätten ,laga mat ... jag kan inte stressa mej med allt sånt ,en bebis och dessutom ha dåligt samvete att ja inte har tid med 5 åringen som inte behöver straffas för att vi skaffat barn.

    Någon som känner igen ?hur fan duger man egentligen

    Man skulle ju njuta av att va hemma ett år med bebis och inte stressa sig i onödan när den där idioten ändå inte ser något ,han kommer ju hem med lagad mat ,inget skitigt disk ...men ändå är han elak och tycker ja vill lata mig och lämna barn längre dagar

Svar på tråden Tjafs om förskola!