Inlägg från: Kasperina |Visa alla inlägg
  • Kasperina

    Tjafs om förskola!

    Dags för pappa att vara hemma hör jag.
    Säg åt honom att du känner att du inte klarar av att ge femåringen det sociala samspel med jämnåriga som h*n behöver, men eftersom pappan uppenbarligen kan göra det så får han vara hemma i stället. Problemet löst!

    Pappan är en snål idiot och det kommer att gå ut över det större barnet

  • Kasperina

    Se nedan lagrum för erbjudande av förskola, observera att det inte gäller kvällar och helger. Om du jobbar nätter kan du ha barnen på förskolan på dagtid, men behöver du tex nattis är det inte gratis.
    Från skollagen 8 kap Förskola


    Erbjudande av förskola

    3 § Barn som är bosatta i Sverige och som inte har börjat i någon utbildning för fullgörande av skolplikten ska erbjudas förskola enligt vad som anges i 4-7 §§. Förskola behöver dock inte erbjudas under kvällar, nätter, veckoslut eller i samband med större helger. Lag (2017:1115).


    4 § Barn ska från och med höstterminen det år barnet fyller tre år erbjudas förskola under minst 525 timmar om året, om inte annat följer av 5-7 §§.


    5 § Barn ska från och med ett års ålder erbjudas förskola i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas förvärvsarbete eller studier eller om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt.


    6 § Barn, vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga enligt föräldraledighetslagen (1995:584) för vård av annat barn, ska från och med ett års ålder erbjudas förskola under minst tre timmar per dag eller 15 timmar i veckan.


    7 § Barn ska även i andra fall än som avses i 5 och 6 §§ erbjudas förskola, om de av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver särskilt stöd i sin utveckling i form av förskola.

Svar på tråden Tjafs om förskola!