Inlägg från: grenarpågranen |Visa alla inlägg
  • grenarpågranen

    Slösar pengar. Behöver råd.

    Det låter ju som en god ambition att försöka spara någonting. Mitt främsta tips är att spara i början av månaden innan man hinner spendera något. Man behöver inte ha ett låst konto utan kan ju ha ett konto du snabbt ser på bankapp i tfn. SEB har skitbra app! där ser du allt du spenderat i olika kategorier som visas i staplar. Så kan man jämföra månadsvis. Så är det lite peppande att se summan på sparkontot växa månad för månad. Men det är kört att spara om man typ sparar det man har kvar i slutet av månaden, för då blir det oftast noll om man har det köpbeteende du beskriver. 

    Lägg in en tusenlapp första månaden och utmana dig sjäv att inte ta ut den. Glöm att den existerar och lev på det du har på vanliga kontot. Nästa månad lägger du undan två och så bygger du på så. 

    När det gäller sparande i vardagen är det ju tråkiga grejer som att ha med lunchlåda (kan ju ta det stegvis med! en dag första veckan, två nästa?) och inte spontanköpa massa skit man inte behöver. Jag brukar vänta en dag om jag hittar nåt jag vill ha men inte behöver. Typ en tröja. oftast har man glömt det till dagen efter och struntar i att köpa. Finns ju massor man kan göra, men jag tror på stegvis förändring och inte chockartad tristess helt plötsligt om man är van att unna sig. Lycka till! 

Svar på tråden Slösar pengar. Behöver råd.